Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

TOPAL DEĞNEKLİ ADALET!

Demokrasinin topal değnekli olduğu yerde, adaletin de topal değnekli olmasını garipsememek gerekir!

Bilindiği gibi, ADALETİN ÜÇ SAÇ AYAĞI VARDIR. Bunların adları da savcılar, hâkimler ve avukatlardır. Sanık konumunda olanlara güçleri yoksa, mahkeme tarafından Avukat atanması da, hukukun gereklerinden sayılır. Yani, avukatsız mahkeme olmaz! Demokrasi topal ayaklı olunca, adaletin de topal ayaklı olması kadar doğal ne olabilir. Avukatlık, onurlu bir meslektir ve adalet mekanizmasının olmazsa, olmazıdır.

Gerçekte, yasalarımızda avukatlık mesleğinin önemine vurgu yapan uygulamalar vardır. Örnek olması açısından belirtelim, iller düzeyindeki protokollerde BARO BAŞKANLARI yedinci sırada yer alırlar. Yerleri rektörlerin, jandarma komutanlarının, il emniyet müdürlerinin, vali yardımcılarının, kaymakamların önündedir.

Gelin görün ki, devlet protokolde ön sıralarda yer alan baro başkanları, kendileriyle ilgili bir yasa hazırlığını protesto için Ankara’ya, Anıtkabir’e gitmek isterlerken, yolları kesilmekte ve Başkente sokulmamaktadırlar.

Zihinlerde ister istemez oluşan bir istifham var. Adaletin üç saç ayağından biri olan avukatların temsilcilerinin bile haklarını aramaktan âciz bırakıldıkları bir ülkede, vatandaşlar haklarını nasıl arayacaklar. Baro Başkanlarını Ankara’ya sokmamak için emir almış olan güvenlik birimlerinin temsilcilerinin, hepsi de hukuk alanında otorite olan Baro Başkanlarına hukuk dersi vermeğe kalkışmaları ise daha da garip durum!

Televizyon ekranlarından izlediğimiz kadarıyla, zaman-zaman baro başkanlarıyla güvenlik görevlileri arasında itişip-kakışmalar yaşanmakta! Baro Başkanlarına adeta terörist muamelesi yapılmaktadır. Gerçekten çok üzücü bir durum. Bu ülkenin baro başkanları da terörist ise artık TUZUN KOKTUĞU KESİNDİR.

Baro Başkanlarından müteşekkil avukatlar, Ankara’ya, Anıtkabre gitmek için direnirlerken, konuyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğünden bir açıklama yapıldı. Açıklamada:

”Yurdumuzun çeşitli illerinden baro başkanları ve avukatlardan oluşan bir grup, 22 Haziran 2020 günü saat 10:00 sıralarında ilimiz Eskişehir Yolu 15. km’ye gelerek, burada yaptıkları basın açıklamasının ardından kendilerini karşılamak için bekleyen Ankara Barosu üyelerinin bulunduğu yere şehirlerarası yol üzerinden yürüyüş yapmak istemişlerdir.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 6. maddesi gereği il genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılabilecek alan ve güzergahların mülki amirliklerce belirlendiği, yürüyüş yapmak istedikleri güzergahın belirlenen yerlerden olmadığı, aynı kanunun 22. maddesine göre şehirlerarası yollarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılamayacağı ile mevcut pandemi tedbirleri kendilerine hatırlatılarak grubun yürüyüşüne müsaade edilmemiş, araçlarla şehre girebilecekleri, Anıtkabir ya da bir başka mahalle gitmeleri hususunda ve varsa diğer talepleri konusunda kendilerine yardımcı olunacağı ifade edilmiştir.

Buna rağmen yürüyüş yapmakta ısrar eden ve bir süre yolu trafiğe kapayan grup usulüne uygun şekilde kenara alınarak, yol trafiğe açılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denilmektedir.

Evet, bir ülke düşünün ki Baro Başkanları bile haklarını aramaktan âciz duruma düşürülmüşlerdir. Avukatlar, ADALETİN ÜÇ SAÇ AYAĞINDAN BİRİ OLDUĞUNA VE BU AYAKLARDAN BİRİ BUDANDIĞINA GÖRE (TOPAL DEĞNEKLİ ADALET) DEYİMİNİ KULLANIRSAK YANLIŞ MI OLUR!!!

TAŞLAMALAR

BARO BAŞKANLARI DA

SUSTURULMAK İSTENİR

VE HALA BU ÜLKEDE

DEMOKRASİ VAR DENİR

HAKKINI DEĞİRMENDE

ARASIN ARAYANLAR

İYİ GÜNLERİMİZDİR

İNANIN DAHA BUNLAR

ADALETİ SORARSAN

ÇOKTAN GÖĞE ÇEKİLMİŞ

ÖMER GİTMİŞ YERİNE

FİRAVUNLAR MI GELMİŞ

MÜLKÜN TEMELİ OLAN

ADALET GÖR NE HALDE

HAK ARAMAKTAN ÂCİZ

HATTA BAROLAR BİLE

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER