Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

2018 YILINA HAZIRLIK  

Daha önceleri “Metal Yorgunluğu” söylemiyle partisi teşkilatına mesajlar veren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019’daki çok önemli seçimin muhasebesi içinde büyük bir değişiklik hedeflediği, bazı AKP’li Belediye Başkanlarının gündeme gelen istifalarından tahmin ediliyor. Bilindiği gibi, bir müddet önce  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş istifa ettiklerini açıklamışlardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve yanı sıra başka Belediye Başkanlarının da istifaya davet edilecekleri söyleniyordu ve bu konuda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanımız,  Melih Gökçek için; “Şu anda bir şey yok ama, bu olmayacağı anlamına gelmez..” demişti. Bu açıklama kamuoyumuzda, “Melih Gökçek ve başka Belediye Başkanlarının da istifaları istenecek…”  değerlendirmelerine yol açarken, Sayın Erdoğan dün gece hem Ankara, hem de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlarını Beştepe’de kabul ederek kendileriyle görüştü. Melih Gökçek yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanına, Külliye’nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum..” ifadelerini seslendirdi.  Bugün de AKP Genel Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile de sürpriz bir görüşme yapan Cumhurbaşkanımızın, önümüzdeki hafta AKP’nin genişletilmiş İl başkanları toplantısına da katılarak mesajlar vereceği belirtiliyor. Anımsanırsa “Metal Yorgunluğu” mesajını aylar önce veren Erdoğan, hedeflenen değişimin yıl sonuna kadar tamamlanmasına çalışılacağının da altını çizmişti.

Öne alınmadığı taktirde 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimleri büyük ölçüde önemseyen Sayın Erdoğan’ın, bazı Belediye Başkanlarının istifalarını bu siyasi muhasebe doğrultusunda istediği ise sadece siyaset ile uğraşanların değil, kamuoyumuzun da paylaştığı bir görüş olarak yankılanmaktadır. Melih Gökçek ve başka AKP’li Belediye Başkanlarının istifalarına yönelik yaygın söylentilerin akıbeti, yakın bir zamanda aydınlığa kavuşacaktır sanırım. Önümüzdeki hafta AKP’nin genişletilmiş İl başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımız tarafından verileceğine muhakkak gözüyle bakılan yeni mesajların, 2019 yılı seçimlerine yönelik düşünülmekte olan büyük değişimin daha neleri içereceğini gözler önüne sereceği görüşünün de kamuoyumuzca paylaşıldığını vurgularken, Meral Akşener’in kuracağı siyasi partinin kurucular listesinde kimlerin yer alacağının da merak edildiğini, gözlemlerim doğrultusunda belirtmek isterim.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER