Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

ABD’NİN HAKSIZ TALEPLERİNE KARŞI TEK YUMRUK OLMAK GEREKİR!..

Ülkemizin Rusya’dan satın aldığını açıkladığı S-400 füzelerine yönelik olarak aylardır tepki gösteren ABD, halkımızı rencide edecek küstahlıklar sergiliyor ve ülkemizi bu füzeleri satın almaktan vazgeçirmeye çalışan haksız tavrına karşı  en üst düzeyde tepki gösterilmesi, tüm halkımızın beklentisi olmaya devam etmektedir.

Yaptırımlar uygulayacağı tehdidinde bulunan ABD’nin ülkemizde önemli üsleri vardır ve ABD’nin haksız tasarruflarına karşı bu üslerin faaliyetlerini önleme kararlılığı içine girilmesi gerektiği, toplumumuzun paylaştığı bir görüştür. Bir kere daha vurgulamak isterim ki, yıllardır müttefik ve stratejik ortak olarak ifade edilen ABD’nin günümüze dek, ülkemize sağladığı bir faydası olmamıştır ve karşılıklı çıkarları içeren dostluktan, hep tek taraflı olarak istifade etmiştir. Halkımız, ABD’nin ülkemize yönelik sayısız olumsuzluklarını çok iyi bildiğinden uzun-uzun anlatmaya gerek görmeyerek sadece en önemli olarak gördüğüm olumsuzluğunu aktarmakla yetineceğim.

Ülkemizi ele geçirmeye kalkışan bir haini halen kendi ülkesinde barındıran bu ülkeyle olan stratejik ortaklık ve müttefikliğin masaya yatırılarak, mutlaka gereği yapılmalıydı ve birçok yurttaşımız gibi bu beklentide bir gecikme olduğu kanısındayım. Şunun da altını çizmek isterim ki, ülkemizi ilgilendiren hayati konularda, ülke yönetiminde söz sahibi olanlar tek yumruk olarak karar almalıdırlar. İcraatlardan iktidar kadar muhalefetin de sorumlu olduğu dile getirildiğine göre, ABD’nin küstahlık içeren yaptırım söylemlerine karşı alınacak kararlarda, iktidarın muhalefetten de görüş almasında yarar vardır. ABD’nin, Rusya’dan S-400 füzeleri satın alma kararına tepki göstererek ülkemize yaptırım uygulamakla tehdit etmesi, halkımızın kendisine duyduğu öfkeyi büyütmüş ve bu nedenle ülkemiz yönetiminde söz sahibi olanların tek yumruk halinde bu haksız tasarrufa karşı misilleme teşkil edecek karar alma beklentilerine ağırlık kazandırmıştır.

Ülkemizi ele geçirmeye kalkışan bir haini ısrarla istememize rağmen barındırmaya devam eden bir ülkenin müttefikliğinden vazgeçmemenin de kamuoyumuzda tepki uyandırdığına dikkat çekiyor ve halkımızın bu konuda yerden göğe kadar haklı olduğunu, bu düşünceler içinde vurguluyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER