Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

ARAÇ SAHİPLERİ, TRAFİĞİ SIKINTIYA SOKMAMALI!

Siirt’te de trafik sıkıntısı artan araç sayısı doğrultusunda büyüyor ve belediyemizin bazı yerlerde açtığı “Ücretsiz otoparklar” kısmen de olsa bir rahatlama sağlıyorlarsa da, şehrin değişik noktalarında otoparklara şiddetle ihtiyaç olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız.

Otoparklar sorunu ülkemizin her yerinde yaşanmaktadır ve bir zamanlar bu konuda en rahat olan illerden biriyken, şimdi büyük illerde olduğu gibi trafik sıkıntısının yaşanmaya başladığı bir il olduk. Bilindiği gibi çıkarılan yasa ile yeni inşa edilen blok apartmanlarda daire sayısı kadar otopark yeri tahsis edilmesi kararı yürürlüktedir ve bu karara uyulup-uyulmadığını bilmiyorum ama mutlaka uyulması gerektiğine ve bu konuda denetim mekanizmasının en iyi şekilde işletilmesinin kaçınılmazlık arz ettiğine dikkat çekmeyi görev addettiğimi vurgulamak isterim. Geçmiş yıllarda bu uygulama yaşama geçirilseydi elbette ki çekilen sıkıntı; asgari düzeyde kalacaktı.

Trafik sıkıntısından söz etmişken, bu konuda araç sahiplerinin de duyarlı olmaları gerektiğinin de altını çizmeden geçmeyeceğim. Şehrin bazı noktalarında park edilen araçlara yakın olan otoparklar bulunmasına rağmen, araç sahipleri hemşerilerim birkaç kuruş park ücreti ödememek için olsa gerek araçlarını bu otoparklara koymamaktadırlar ve bu nedenle kusura bakmasınlar ama, bundan kaçınmalarının haksız bir tasarruf olduğunu tekrardan hatırlatıyorum. Şüphesiz, trafik denetiminin de bu beklenti için devrede olması gerekir. Örneğin bankalar caddesine kimi zaman çift şerit halinde park edilen araçların, caddeye yakın otoparka çekilmeleri sağlanabilir. Keza, güzelim Cumhuriyet Meydanında da aynı durum söz konusudur. Araç sahiplerinin önemli konuda haksız tasarruflarından vazgeçmelerini, ilgililerimizin de denetim mekanizmasını işletmelerini temenni ediyorum. Araç sahibi uyarıldığı halde aracını otoparka koymaya yanaşmıyorsa o zaman da gerekli cezai işlem devreye sokulmalı ki önemli konuda azcık  rahatlatma sağlanmış olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER