Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

“ATTAN İNİP, EŞEĞE BİNMEK” VEYA “İSTANBUL’UN TAŞI TOPRAĞI ALTINDIR DERLERDİ DE İNANMAZDIM!”

“İstanbul’un taşı toprağı altındır, derlerdi de inanmazdım” deyimi, bana ait değildir. “Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür”  denilir amma, bazı sözler, hareketler, durumlar vecizeler, anekdotlar vardır ki, zihinlere kazınır,  unutulmazlar. Bu deyimi, 40-50 yıl önce okuduğum bir mizah dergisinin karikatüründen anımsadığımı söylersem inanın. Bugün bu deyim,  zihnimde yine neden çağrışım yaptı derseniz, anlatayım. Bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri için siyasi partiler adaylarını belirlemiş bulunuyorlar. Bu adaylar arasında biri var ki, gerçekten dikkatleri çekicidir. Bakanlık, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış, yani Devlet protokolünde en ön sırayı almış biri neden devlet protokolünde İstanbul Valisinden, Garnizon Komutanından bile sonra gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip oluyor istifhamı, bana bu deyimi bir kere daha anımsattı.

Deyimlerimiz arasında “Attan inip, eşeğe binmek” şeklinde söylenegelen bir deyimimiz de vardır. İşte, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının durumu, haklı olarak bu deyimi de anımsatmaktadır! Ancak, “İstanbul’un taşı toprağı altındır derlerdi de inanmazdım” deyimiyle, “Attan inip, eşeğe binmek” deyimini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için bir araya getirdiğimizde, açıklamayı yapmak çok daha kolay olur. Çünkü, İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki rant imkânı, Türkiye genelindeki tüm belediyelerin rantlarının toplamından bile büyüktür. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı Sayın Binali Yıldırım için zahiren “Attan inip, eşeğe binmek” deyimini çağrıştırsa bile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin rantının, Türkiye’deki tüm belediyelerin rantından  büyük olduğu düşünülünce, işin sebebi daha iyi anlaşılmaktadır.

Bizim çocukluk yıllarımızda nakliye işleri genelde at, eşek sırtında yapılırdı. At ve eşeklerin fiyatlarıysa, taşıyabildikleri yükün ağırlığıyla mütenasip olurdu. Yarış atları dışındaki at fiyatları genelde, eşek fiyatlarından yüksek olmakla birlikte (BOZ EŞEK) denilen bir cins eşek vardı ki, yük taşıma kapasitesi açısından, fiyatları, at fiyatlarından çok daha yüksek olurdu. Birinin adı (AT) diğerinin (EŞEK) ama BOZ EŞEĞİN FİYATI, AT FİYATINDAN ÇOK DAHA YÜKSEKTİ. Çünkü yük taşıma kapasitesi açısından, atlardan çok daha güçlüydüler…

Evet, iki deyimi bir araya getirerek Sayın Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir adayı oluşunun izahını yapmağa çalıştık. Arif olana, tarif gerekmez!

TAŞLAMALAR

İSTANBUL’UN TAŞI DA

TOPRAĞI DA ALTINDIR

TÜRKİYE’DİR İSTANBUL

BİZE BİZDEN YAKINDIR

 İSTANBUL’UN RANTI TÜM

TÜRKİYE’YE EŞİTTİR

İSTANBUL’U ÇIKARSAN

GERİDE KALAN HİÇTİR

 BUNUN İÇİN DÖVÜŞLER

İSTANBUL’UN ÜSTÜNE

TÜRKİYE’Yİ ALMIŞTIR

KİM GEÇİRSE ELİNE

 ATTAN İNİP EŞEĞE

BİNMEK GİBİ GÖRÜNEN

İSTANBUL’SA KONUSU

YANILTICIDIR BUNDAN

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER