Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

BAKANLAR KURULUNA DA ONAYLATTIRILMALIDIR!..

2012 yılında ilimizde Tıp

2012 yılında ilimizde Tıp Fakültesi kurulması için Üniversitemiz Senatosunca alınarak YÖK’e gönderilen kararın akıbetine duyulan merak, bir müddet önce güzide Rektör hemşerimiz Prof. Dr. Murat Erman tarafından,  YÖK’ün bu kararı onayladığı ifadesi ile dile getirilmiş ve birkaç gün sonrasında da partisinin 6. Olağan kongresi vesilesiyle şehrimize teşrif eden Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da müjde olarak halkımıza duyurulmuştu.

Aradan 6,5 yıl geçmiş olsa da YÖK’ün Üniversitemiz Senatosunca alınarak iletilen kararı uygun tasvip etmesi ve bu tasvibin ülkemizin bir numarası tarafından hemşerilerimize müjdelenmesi,  büyük bir memnuniyet uyandırmıştır. Böyle bir fakültenin Siirt’te açılmasının uygun olacağına dair Üniversitemiz Senatosunca alınan karar ezbere değildi ve başta Rektör hemşerimiz sayın Erman olmak üzere Üniversitemizin diğer değerli öğretim görevlilerinin de kararda büyük emekleri vardı. İletilen kararın YÖK’ten geçmesi için milletvekilimiz sayın Yasin Aktay ile diğer ilgililerimiz de konuyu yakından takip ediyorlardı ve nihayet YÖK bu talebi uygun gördü, sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan da hemşerimiz Erman tarafından açıklanan YÖK kararını Siirt’i teşrifinde halkımıza müjdeleyerek 1,5-2 yıl içinde Fakültenin devreye gireceğini söyledi.

Sekiz fakülteyle eğitimini sürdüren Üniversitemizin Tıp Fakültesiyle taçlandırılacağının gün ışığına kavuşması sevinci devam ederken bazı hemşerilerimizin verilen müjdeyle ilgili bir başka beklentilerini olduğuna da samimiyetle dikkatleri çekmek isterim. “YÖK tarafından alınan kararın hayata geçirilmesi için Bakanlar Kurulu onayı da gereklidir ve en yetkili ağız tarafından verilmiş olan müjdenin Bakanlar kurulundan da geçirilmesi için ilgililerimiz devreye girmelidirler. Zannederiz, böyle bir girişimin zamanı değildir deme lüksü olamaz. YÖK, 6,5 yıl sonra madem ki Üniversitemiz Senatosunun Tıp Fakültesi talebini kabul etmiş ve madem ki, Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan da YÖK’ün aldığı bu kararı müjdelemiştir o halde, Bakanlar Kurulunun onayını almak için ne bekleniyor?..” diyen hemşerilerimin bu görüşüne hak verdiğimi belirterek, sayın ilgililerin konuya eğilmelerini ve Bakanlar kurulundan da onaylandığı müjdesini vermelerini temenni ediyorum.