Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
admin
admin

BEN BİLİRİM!..

İçimizde saklı olan ben duygusu, hep en iyisini ben yaparım dürtüsü aslında güzel, elbette insanın öz güveninin olması ve yapabileceğine inanması.. Tabii bütün bunları düşünürken şunu da göz ardı etmememiz gerekiyor ki, hemen herkes aynı şeyi düşünüyor ve bundan doğalı da olamaz zaten.. Şimdi asıl mesele; paylaşamamak.. Neyi peki? her anlamda hayatı, mesela herkese yetebilecek bir dünya varken, yaşamın içerisindeki bu bencillik ve ben duygusu hiç kimsenin fikirlerine önem vermeden sadece benim dediğim olsun diye yürütülen mantık dışı bir teori.. Diyelim ki siz bir göreve getirilmişsiniz, bunun keyfini çıkarıp işinizi iyi yapmanın getirmiş olduğu başarı varsa şayet bu durum hemen kıskanılır.. Niye bilmem ama böyle.. Ben duygusunu hiç bir zaman içimizden atamıyoruz ve üstelik bazen bunu çok abartıyor ve kıskançlık haline getiriyoruz.. Oysa ki her birimizin farklı meziyetleri vardır, eğer öyle olmasaydı herkes tek tip yaratılırdı öyle değil mi? son zamanlarda bazı yerlerde okuyor ve görüyorum, çıkar çatışması altında memleketine ve insanına hizmet etmek isteyen samimi insanların önleri kesilmek istenircesine arkasından iş çevirmeler, yalan yanlış ifadelerle birlikte aslı astarı olmayan çirkin kelimeler.. Neymiş efendim çok önde gidiyor ve kendisini patlatmaya çalışıyor.. Bir takım insanların işlerini iyi yapması seni niye tedirgin eder anlamış değilim.. Galiba sorun bizde ve bu düşüncede olan insanlarda.. Öyle ki sadece mazeret üretiyor ve çevremizdeki insanları yanlış yönlendirerek adeta bir set çekiyoruz, tabii bu durum bizim başarısızlığımızı örtmüyor ve bunun farkında değiliz.. Amaç sadece bazıları göz önünde olmasın, oysa kendi yanlışlarımızı görüp buna bir çare aramağa kalksak, her şey daha doğru olacak gibi.. Dediğim üzere maalasef bu her zaman her platformda böyle oluyor ve içimizdeki beni yenemiyoruz.. Üstelik sorgulamıyoruz da.. Sadece eleştiri ve o ne bilir mantığı.. Bu durumda ne olur? senin de modun düşer ve sende çalışamaz duruma gelmiş olursun.. Aslında o da kaybediyor ve bunun farkında değiliz.. Bir takım düşüncelerle memleketinize veya çalıştığınız kuruma yardımcı olmak isteyip en iyisini istiyor olmak mıdır kötü olan, yoksa hiç bir şey yapmadan yapıyormuş edasıyla sadece kartvizit sahibi olmak mı? Hangisi doğru, üstelik siz bunun farkında bile olmuyorsunuz, çünkü hiç kimse başarısız olduğunu kabul etmiyor ve maalesef sadece ben ve fikirlerim ve benim egom.. Memleketin durumu böyle, sonra diyoruz ki biz niye bir arada olamıyor, niye birlikte hareket edemiyoruz.. Bilmem, galiba en iyisini de sen bilirsin!..

Yapamıyor ve beceremiyorken o da yapmasın mantığı, ilkel bir düşünce ama maalesef böyle.. Birlikte biz olabilmek varken, yalnızlığın getirdiği bir hayatın, bencilce esareti.. Yazık hem de çok yazık.. Bir sürü değer bu uğurda heba olup gidiyor, bilinmeden ve anlaşılmadan.. Daha paylaşımcı olabilme umuduyla Allah’a emanet olun…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER