Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Fatih ARITÜRK
Fatih ARITÜRK

BEŞ DAKİKADA BEŞİKTAŞ!

Terör bahanesiyle son yıllarda resmi bayram kutlamalarına kısıtlamalar getirilmekte ve milli hislerin kabarmasına vesile olması gereken milli bayramlar adeta iğdiş edilmektedir. Tabii, bunu yapmanın kılıfı da hazırdır. Bu yıl ise PANDEMİ sözün tam anlamıyla işe yaradı. 15 Temmuz kutlamalarında, Ayasofya’nın sözde tekrar ibadete açılışında ve diğer birçok konularda görmezden gelinen KORONAVİRİS, ne hikmetse 30 Ağustos Zafer bayramında gündeme oturdu.

Milli Bayram kutlamalarına bu kısıtlamaları yapanlar aynı gün, aynı gece bir de görüyoruz ki, düğünlerde, derneklerde, nişan törenlerinde boy gösteriyor ve eğleniyorlar! Kimileri göbek atarlarken, kimileri şarkılara, türkülere eşlik ediyorlar!

Bizim (Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!) şeklinde söylenen çok güzel bir öz deyişimiz vardır. Bu özdeyiş, Milli Bayram etkinliklerini kısıtlarlarken, kendileri başka yerlerde eğlenen büyüklerimize ithaf edilmiş gibi!

Bir ülke düşünün ki, kendi milli bayramlarını artık kutlayamaz hale düşürülmüştür! Bundan daha beteri ne olabilir! Biz, yetkililerin yerinde olsak, Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarına inat, milli bayramları çok daha kapsamlı etkinliklerle kutlar, onları çatlatmağa bakardık!

Pandemiden korunmak elbette gereklidir, asil bir davranıştır. Ancak, bunun için kutlama programlarını jet hızıyla kısıtlamak, öncelikle bize bu günleri armağan eden şehitlerimizin aziz ruhlarını muazzep eder. Şarkıdan, türküden, eğlenceden vazgeçelim amma, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi bir günde Kahraman askeri birliklerimizi büyük bir disiplin içinde sergilemek, harp sanatındaki maharetlerine vurgu yapacak gösteriler düzenlemek, eğlenmek değil dostlara güven, düşmanların yüreklerine korku hissi salmaktır!

Diyelim ki, devlet büyüklerimiz gerçekten çok iyi niyetle ve şehitlere hürmet babında 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine kısıtlamalar getirdiler. Etkinlikler kapsamındaki eğlencelerin programlardan çıkarılmasına (eyvallah) deriz de, dostlara güven, düşmanlara korku verecek etkinlikleri yapmak için elimizi bağlayan mı var!

Evet, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kahraman güvenlik güçlerimiz pandemi için alınması gerekli önlemleri alarak mesafe ve maske kurallarına uyarak şöyle meydanlarda heybetli bir yürüyüş yapsalardı, jamerler, tanklar, roket atarlar geçit töreninde teşhir edilselerdi, komandolar, harp sanatındaki üstün yeteneklerini sergileselerdi iyi olmaz mıydı!

İşin doğrusu şu ki, sadece bu yıl değil, 20 yıllık iktidarları boyunca AKP hükümetlerinin milli bayramlara karşı duruşu hep soğuk olmuştur. Milli Bayramlara kısıtlamalar getiren iktidar olarak tarihteki yerini çoktan almıştır.

Bu açıdan, sözde şehitlere saygı babında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına kısıtlamalar getirmelerini yadırgıyor ve iyi niyete dayalı uygulamalar olmadığı görüşümüzü bir kere daha vurguluyoruz!

(Bir saatte şipşak) uygulamalarla veya (Beş dakikada Beşiktaş!) deyiminde olduğu gibi, Türkiye Cumhuriyetinin en büyük bayramlarından biri ve büyük savaşların  simgesi olan Zafer Bayramı etkinliklerini 1 (bir) saate sığdırmak kabiliyetini sergileyen devlet büyüklerimizi takdir ve tebcil ediyoruz!!!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER