Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

“BİR TÜRK DÜNYAYA BEDEL,  BİR ABD DOLARI 5.3 TL EDER!

“Bir Türk Dünyaya bedeldir” sözünün Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya (ATATÜRK) ait olduğu söylenir. Mustafa Kemal’in döneminde 1 ABD doları 80 kuruştu. Şimdi 1 ABD doları 5 TL’yi aştı. Bir ara 7 TL’yi de aşan dolar şimdilerde 5.3 TL’de karar kılmış gibi. Vatandaşlar ve özellikle dövizle borçlanmış olanların feleği şaşmış durumda.

Bir ülkenin gücü, sanayisine ve ekonomisine paraleldir. Silah sanayi gelişmiş, ekonomisi güçlü ülkeler, gerçek anlamda güçlüdürler. Mustafa Kemal döneminde uçak sanayine bile başlanmış ve hatta uçak ihraç edilmişti. Onun için, Mustafa Kemal Atatürk’ün (Bir Türk Dünyaya bedeldir) söyleminin bir anlamı vardı. Bugün için bu söylem, gerçekliliğini yitirmiştir.

Özellikle silâh sanayinde batıya bağımlı bir ülke durumunda olan ve ekonomisi dibe vurmuş bulunan Türkiye’nin, bu durumdan kurtulması ve eski gücüne kavuşması, dünya ülkeleriyle rekabet eder duruma gelmesi zor!

Türkiye, NATO’YA girdikten sonra ABD’nin ve diğer batılı ülkelerin bağımlısı haline düşürülmüştür. Cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılan sanayi hamlesi en ağır darbeleri yemiş ve adeta çökertilmiştir. Hamaset yapmak ve (Bir Türk  Dünyaya bedeldir) nutukları çekmek kolaydır da, asıl olan bu deyimin hakkını vermektir.

Bakın, ABD ürettiği silahlardan aldığı güçle bütün dünyayı adeta dizayn ediyor. Haraç alan mafya babaları gibi, dünyayı haraca bağlamış. Böyle olmazsa, Ortadoğu’da işi ne! ABD’nin haksız kararlarına karşı gerektiği şekilde cevap verebiliyor muyuz. Lafta evet ama fiiliyatta görülen bir şey yok.

Şunu da anımsatalım! (Bir Türk dünyaya bedel) sözüne bir alternatif de uydurulmuş.

(Bir Türk Dünyaya bedel, iki Türk laklak eder!) Maalesef gerçek konumumuz bu…

ANEKDOT

Gazi Mustafa Kemal Paşa, Türk askerinin ölçülmez kıymeti hakkındaki fikrini tarihi bir cümlesiyle ifade etmişlerdi. 1924 yılı Ağustosunda, Kastamonu’da asker koğuşlarını ziyaretten çıkarken; “Bir Türk, on düşmana bedeldir” yazılı levhayı gördü.

Subaya levhayı göstererek sordu:

-“Öyle midir?”

-“Evet Paşam.”

-“Hayır, çocuğum, bence öğle değildir. Bir Türk dünyaya bedeldir.”

TAŞLAMALAR

KELİME-İ LEYİNE

BİL Kİ ALLAH’IN EMRİ

YUMUŞAK DİLLİ OLMAK

SİYASETTE GEREKLİ

 KAZANILMAZ VATANDAŞ

BAĞIRIP ÇAĞIRARAK

YILANI DELİĞİNDEN

TATLI DİL ÇIKARIR BAK

 TEBLİĞ İŞİ GİBİDİR

BİLİNİZ Kİ SİYASET

YUMUŞAK DİLLE KONUŞ

SÖYLEMİNE DİKKAT ET

 “BENDEN OLMAYAN HERKES

TERÖRİSTTİR” DER İSEN

KAYBEDEN SEN OLURSUN

BU SÖZÜME İNAN SEN

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER