Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Cüneyt ARITÜRK
Cüneyt ARITÜRK

BİR ZAHMET ELİNİZİ, CEBİNİZE ATIN!

Milletçe çok zor bir dönemden geçiyoruz. Koronavirüs belâsı başımıza tebelleş oldu. Alacağı canlar yanında, elbette, bu salgının çok ağır bir de mali faturası olacak. İşsizlik dal-budak salarken, dar gelirlilerin yükleri daha da ağırlaşacak.

Bu gibi dönemlerde sıkıntıları paylaşarak, nispeten de olsa ekonomik açıdan nefes alınmasını sağlamak için özellikle zenginlerin, para babalarının ellerini ceplerine atmaları gerekir. Unutulmasın ki, ekonomik çöküntü yaşanırsa, bu durumdan en çok zarar görecek olanlar, sonuç itibarıyla zenginler olacaktır.

Devlet hazinesi tamtakır olabilir. Ancak, bilinen bir gerçek vardır, o da bu ülkede yaşayan KARUN KADAR zenginlerin bulunduğudur. İnsanlarımızın yüzde doksanına yakın bölümünün ekonomik sıkıntı içinde oldukları düşünülürse, kaymak tabakayı ellerinde bulunduranlara düşen, elbette ki paylaşmaktır. Her zengin çok değil, mal varlığının sadece yüzde onunu işsizlere, fakirlere, yoksullara dağıtırsa, inanın ne aç kalır, ne açıkta kalan!

Zenginler yanında bir de yüksek meblağda 5-10 maaş alanlar bulunduğu söyleniyor! Bulunmaz Hint kumaşı hükmündeki bu yüksek şahsiyetler de lütfederek en yüksek maaşı kendilerine bırakıp, diğer maaşlarını fakirlere hibe ederlerse, elbette büyük bir rahatlamaya yol açacaklardır.

Bunların yanında bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları gibi seçilmişler, çok değil, sadece bir aylıklarını kendilerini seçenler için hibe etseler, ne iyi olur değil mi! Millet onları 4 yıllığına seçmiştir. 4 yılda, 48 ay vardır. 47 aylık maaşları kendilerinin olsun, sadece 1 aylık maaşlarını kendilerini seçenlere verseler çok mudur!

Evet, ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçilmektedir. Bu süreci en az hasarla atlatmanın yollarından biri de GÜCÜ YETENLERİN ELLERİNİ CEPLERİNE ATMALARINDAN GEÇER. ONLAR, ELLERİNİ CEPLERİNE ATMAZLARSA, YASAL OLARAK ELLERİNİ CEPLERİNE ATMALARINI SAĞLAYACAK KARARLARI ALMAK DA DEVLET BABANIN GÖREVİ OLSA GEREK!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER