Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

BİZ PAPAZLARINI BIRAKTIK, ONLAR, PAPAZIMIZI İADE ETMİYOR!

Türkiye’de Hazret-i Ömer’in adaletinin uygulandığından gafil olanlar Rahip Brunson’un tahliyesini hala ABD’nin dayatmasına bağlıyorlar. Yok efendim  ABD, Türkiye’ye sopanın ucunu göstermeseymiş, Rahip bırakılmayacakmış falan-filan! Tabii, bunların hepsi yalan. Devlet büyüklerimizin buyurdukları gibi, Rahip Brunson’un bırakılması tamamyla BAĞIMSIZ TÜRK ADALETİNİN KARARI!

Türkiye’de, adaletin icrasına hiçbir güç müdahale edemez. Mahkemeler asla ve kata siyasi iradeden talimat almazlar. Kim aksini söylüyorsa, yalan söylüyor!

Hatırlarsınız, ABD’nin bir önceki Başkanı Barack Obama için de, Türkiye’ye basketbol sopası salladı gibi çirkin karalamalar ortaya atılmıştı. Şimdiki Başkan Donald Trump’ın da Rahip Brunson konusunda Türkiye’ye sopa salladığı iddiaları var. Bu konuda ABD’den küstahça beyanlar birbiri ardına gelmeye devam ediyor.  Düşünce Kuruluşu Amerikan İlerleme Merkezi’nden Max Hoffman, Amerikalı rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılmasının sevindirici bir haber olmakla birlikte iki ülke arasındaki temel sorunları çözmediğini savunurken, Amerika’nın Sesi sitesinde yer alan habere göre Brunson’un serbest bırakılmasını değerlendiren Hoffman, bu durumun Amerika’da yargı kararının sonucu olarak algılanmadığını iddia ederek: “Amerika, (Türkiye’ye karşı) sopa gösterme yönteminin ve baskı kampanyasının işe yaradığını gördü”   diye konuşmuş!

Merkez’in Ulusal Güvenlik ve Uluslararası Politika bölümü müdür yardımcı Hoffman, iki ülke arasında çözüm bekleyen iki stratejik sorunun ilkinin, Kasım ayında yürürlüğe girecek olan İran’a yönelik yaptırımlar konusunda Türkiye’nin ne denli işbirliği yapacağı, ikincisinin de Rusya’dan S-400 füze savunma sistemini alıp almayacağı olduğunun altını çizmiş…

Türkiye’de tutukluluğu hala devam eden NASA uzmanı Serkan Gölge gibi diğer Amerikalı ve çifte vatandaşlık sahibi kişilerin davalarına da değinen Hoffman, Amerikalıların bu kişileri ‘siyasi tutuklu’ olarak gördüklerini belirtti ve Brunson davasının sonucunun Türkiye’yle ilgili genel algıyı değiştirmediği yorumunda bulundu: “Brunson artık özgür olduğu için Trump’ın Türkiye’yle daha az ilgilendiğini göreceksiniz çünkü Brunson davası Trump’ın çok kişisel yaklaştığı bir konuydu. Ancak Türkiye’nin pek güvenilir bir müttefik olmadığı, muhaliflere adaletsiz bir şekilde baskı yaptığı ve ABD’yle pazarlık yapabilmek adına neredeyse rehine tutma yollarına bile başvurduğu algısı devam edecek. Korkarım ki bu durum daha da uzayacak ve ABD’nin Türkiye ile ilişkilerine renk vermeye de devam edecek”.

Bu arada, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Rahip Brunson’un serbest bırakılmasından dolayı, attığı tweetlerle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmesi de, sanki bir baskı yapmış da, Rahibin serbest bırakılması böylece sağlanabilmiş intibaını vermek içindir! Sayın Cumhurbaşkanımızın buyurdukları gibi, Trump’ın, Erdoğan’a teşekkür etmesinin hiç gereği yoktur. Kararı veren Sayın Erdoğan değil, adalet mekanizmasını Hazret-i Ömer’in zihniyetiyle yöneten tarafsız hâkimler ve savcılardır. Mahkemelere baskı aslında ABD’de vardır. Öyle olmazsa, bizim PAPAZLARINI serbest bırakmamıza karşılık, bu kadar istememize karşılık onların da bir jest yapıp PAPAZIMIZI (FETHULLAH GÜLEN) iade etmeleri gerekmez miydi…

Yaşasın bağımsız, bağlantısız, hiçbir güçten emir almayan, kendilerine HAZRET-İ ÖMER’in adaletini örnek alan adalet mensuplarımız!

TAŞLAMALAR

(AL PAPAZI, VER PAPAZI)

PAZARLIĞI TUTMADI

BLÖF YAPTIK GERÇEKTE

ABD BU, YUTMADI

 

(PAPAZ KAÇTI) DEYİMİ

ARTIK DEĞİŞMELİDİR

PAPAZ UÇTU DEYİMİ

YERİNE GELMELİDİR

 

PAPAZ NEDEN KAÇSIN Kİ

UÇAKLA UÇMAK VARKEN

KASIM’DA ABD’DE

SEÇİM VAR İŞE BAK SEN

 

PAPAZ’IN SALINMASI

TRUMP’A YARAYACAK

SENATODA, MECLİSTE

SEÇMLERİ ALACAK

 

DİNİ İSTİSMAR ETMEK

BİZE Mİ MAHSUS SANKİ

HER ÜLKEDE, HER DÖNEM

OLMAKTA İNANIN Kİ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER