Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

BU KADROYA DESTEK OLMAK GEREKİR

Siirt Devlet  Hastanesinin yeni

Siirt Devlet  Hastanesinin yeni yönetim kadrosu tamamlandı. Geçenlerde de bu konuya değinmiştim. Eski yönetim uzun bir süreden ortada dolaşan dedikodular yüzünden oldukça yıpranmıştı.  Sağlıktaki yeni yapılanma ile hastanenin yönetim kadrosu tümden yenilendi.

Hastane Müdürlüğüne atanan Şeref Alper Işık  ile Destek Hizmetleri Müdürlüğüne atanan Abdülkadir Akay’dan bahsetmiştim. Işık, gerçekten idealist bir tablo çiziyor; bize düşen, eften püften bahane ve kırgınlıklarla  bu tabloyu karartmamaktır. Abdülkadir Akay hakkında çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Hepimiz çalışkanlığını ve sevecenliğini biliyoruz.

Diğer kadrolara yapılan atamalara gelince, daha önceki yazımda da belirttiğim gibi başhekimlik görevine ilk defa bir bayan atandı. Anestezi uzmanı Şeyda Kayhan bu zorlu görevi üstlendi. Zorlu diyorum çünkü hizmet verdikleri insanların ruhsal durumları bir yana çok sayıda insana hizmet veren bir kurum. Aynı zamanda en fazla personele sahip olan bir kurum olarak hastaneyi yönetmek, herhalde çok basit ve üstesinden kolayca gelinebilecek bir şey değildir.  Geceli gündüzlü, yüksek tempoda bir çalışmayı gerektiriyor.

Dr. Şeyda Kayhan kendisine ve ekibine olan sınırsız güveni ile bu zor imtihana girdi. Kendisi ile görüştüm. Doğru tespitleri olan bir hekim ve aynı zamanda eleştiriye açık. Doğru tespitlerinin başında ilimizde görev yapan hekimlerin bazılarının gün sayarcasına buradaki hizmet sürelerinin tamamlanmasını beklemeleri yönündeki tespiti ve bu algıyı kırmak için çalışma yapacağı yönündeki tespiti oldu. Bu gerçekten de çok önemli. Buraya gelen hekimi zorunlu hizmet süresi olan 500 gün civarındaki sürenin de ötesinde tutabilmemiz gerekiyor.

Başhekim yardımcılıklarına atanan  uzman doktorlar Ramazan Değer, Ümit Sinan Özdemir ve Sertan Erdoğan ile Ahmet Epsoylu’nun bu kadroya ayak uyduracak kadar çalışma azmi ile dolu olduklarına inanıyorum. Hastane müdür yardımcılığına getirilen bir diğer isim olan Selçuk Yılmaz’a gelince, sanırım onu vatandaşlarımızın önemli bir bölümü tanıyor. Çalışkanlığı, hayırseverliği, sıcakkanlılığı ve sivil toplum örgütçülüğü konularındaki üstün yönlerinde, onu tanıyan herkes hemfikirdir.  Sağlık Hizmetleri Müdürü Hamdiye Şen ve müdür yardımcısı Züleyha Ataker Turşak  bir anne şefkati ile hastalara yaklaşacak ve yardımcı olarak bu kadronun başarısına başarı katacaklardır.

Özetlemek gerekirse hastanemizde yeni kadro tamam. Hem de en üstte müşfik bir bayan olmak üzere azimli ve idealist bir kadro.Umarım bu kadro sonuna kadar bugün için çizdikleri bu tabloyu sürdürürler.Hatta daha da parlak bir tablo çizerler. Ancak bunun içinde bize düşen bir görev vardır. Bunların bu çalışma azimlerini törpüleyecek davranışlardan kaçınmamız gerekiyor. Elbette her vatandaşın gerçeklere dayalı eleştiri hakkı baki kalmak kaydıyla.

Hastanemizin yen yönetim kadrosuna bir kez daha başarılar diliyorum.