Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

BÜYÜK MECLİSİN AÇILIŞININ 100. YIL KUTLAMALARI

Türkiye Büyük Millet Meclisinin

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun100. yılı KORONAVİRÜS SALGININA RAĞMEN sosyal mesafe uygulaması çerçevesinde yine coşkuyla gerçekleşti.  İlk tören TBMM’de yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindekiler Meclis’te Atatürk Anıtı önünde tören yaptı. Ardından Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bazı bakanlar, CHP ve İYİ Parti liderleri Anıtkabir’e çıktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Milli Eğitim Bakanı Ziye Selçuk Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk mozelesine çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Meclis’teki Atatürk Anıtı’na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu, ardından da siyasi parti liderleri ve milletvekilleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Kutlamalar yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle az sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

23 Nisan için ilk tören, bu sene 100. yılını kutlayan TBMM yerleşkesinde gerçekleşti. Törende katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törene, TBMM başkanvekilleri Celal Adan, Süreyya Sadi Bilgiç ve Levent Gök, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ile TBMM idari personeli katıldı.

Meclis’teki ilk törenin ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki devlet erkanı, Anıtkabir’deki törene katıldı. Anıtkabir’deki törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve çok sayıda siyasi isim katıldı.

ŞENTOP: TBMM VATAN EVLATLARININ EMİN ELLERİNDEDİR

TBMM Başkanı Şentop, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve mesajını okudu: “Gazi Meclisimizin ilk reisi, Cumhuriyetin banisi büyük Gazi. Vatanın ilhaka mahkum edilmek istendiği tarihi dönemde Ya İstiklal Ya Ölüm şiarıyla yola çıkan Gazi Meclisimizin 100. açılış yıl dönümünü anmak ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak adına huzurunuzda bulunuyoruz. Emin olunuz ki TBMM, milli mücadelesinin manasına bağlı vatan evlatlarının emin ellerindedir. Ruhunuz şad olsun.”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Bakan Selçuk ve beraberindekiler, kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelengin arkasında Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi.

Bakan Selçuk’un, çelengi mozoleye bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir özel defterini imzalayan Selçuk, deftere şunları yazdı:  

“Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu paylaşmak ve bu anlamlı günün gururunu yaşamak için huzurunuzdayız. 

SİİRT’TE YAPILAN TÖREN

Bu akşam saat 21.00’de ülke genelinde vatandaşlar balkonlara çıkarak hep birlikte İstiklal Marşımızı okuyacaklar. Vali Ali Fuat Atik vatandaşları hep birlikte İstiklal Marşını okumaya davet etti.
Öte yandan bayram nedeniyle bugün İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip başkanlığındaki bir heyet Atatürk anıtına çelenk sundu , saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Buradaki törende drone’ye bağlanan bir Türk bayrağı gökyüzüne doğru yükseltildi.
Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir sitenin bahçesinde kurulan ses sisteminden müzik parçaları çalındı ve çocuklar balkonlarından bu parçalara eşlik ettiler. Gökyüzüne uçan balonlar bırakıldı.