Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Fatih ARITÜRK
Fatih ARITÜRK

CUMHURİYET GERÇEKTEN KİMSESİZLERİN KİMSESİ Mİ…

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN deyimiyle (Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir) bunu elbette yürekten benimsiyoruz. Ancak ve maalesef adı cumhuriyet olan bu rejim giderek zayıflatılmakta, dolayısıyla kimsesizlerin kimsesi olmak itibarını yitirmektedir.

Cumhuriyet, ATATÜRK döneminde elbette kimsesizlerin kimsesiydi. Ancak, O’nun ilke ve inkılâplarında saptıkça, kimsesizlerin kimsesi olmak özelliğini yitirdi. Tarikatlar, aşiretler, ağalar yine hükümferma olmağa başladı. Kimsesizler yine kimseleştirildi. Bir rejimin adının cumhuriyet olması önemli değildir. Cumhuriyet rejiminde olsak bile yöneticilerin tutum ve zihniyetleri önemlidir. Tarikatlara, aşiretlere, ağalara öncelik tanıyan zihniyetler, cumhuriyet zihniyeti olamaz. Bütün vatandaşlara aynı gözle bakılmadıkça, insanlar arasında ayırım yapılmadıkça, cumhuriyet kelimesinin anlamı da manasını kaybeder.

Evet, Mustafa Kemal ATATÜRK Cumhuriyet rejimini kimsesizlerin kimsesi olsun diye kurmuştu. Şimdi Cumhuriyet rejiminin bu özelliğini görebiliyor musunuz.

Yeniden kimsesizlerin kimsesi olmak özelliğine kavuşması dileklerimizle aziz milletimizin cumhuriyet bayramlarının 95.  yıl dönümünü yürekten kutluyoruz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER