Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

DEĞİŞİK HESAPLAR ÇÖZÜMÜ ENGELLİYOR

8 yılı aşkın zamandır Suriye’de devam eden iç savaşı sonlandırmaya yönelik Türkiye, Rusya ve İran’ın işbirliğine gölge düşüren durumlar yaşanıyor ve İdlib’de 8 şehit vermemiz bu gerçeği gözler önüne sermiştir. Rusya ve İran, Esad rejiminin yerinde kalmasını hedeflemişlerdi ve Esad halen yerini muhafaza ettiğine göre, bu hedefi tutturmuşlardır. Bizler ise, Esad’ın gitmesini istiyorduk ve bu konuda ABD ile işbirliği yaptık ama, daha sonra da yaşanan gelişmeler sonucu, Suriye sorununa siyasi çözüm bulmak için Esad’ı destekleyen Rusya ve İran ile birlikte hareket etme mutabakatına vardık.

Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ın da belirttiği gibi, Rusya ve İran Soçi ve Astana mutabakatlarına sadık kalmadılar ve haberlere göre şu sıralarda Esad, İdlib’in her noktasına iltihak etmek üzeredir. Suriye için siyasi bir çözüm üretmek, özellikle emperyal güçlerin değişik hesapları yüzünden gecikiyor ve bu hesapların ne zaman ve ne şekilde sonlanacağı noktasında sağlıklı bir tahmin yapmak söz konusu olmadığından, halkımızın gözü İdlib’dedir. Bu kentte bizim gözlem noktalarımız vardır ve Rusya ile İran’ın desteğini alan Esad rejiminin ölüm saçan saldırılarından kaçmaya çalışanların ülkemiz kapısına doğru yöneldikleri, sayılarının ise 1 milyonu bulabileceğinden söz edilmektedir.

Suriye’deki iç savaştan ve bu savaşın başlamasıyla birlikte yaşanan gelişmelerden en büyük zararı gören ülkemiz olduğundan kamuoyumuz, bir an önce siyasi çözüm bulunmasının temenni etmektedir ama, bunun nasıl sağlanacağı noktasında kuşkuları vardır. Esad’ı devirmek isteyen ABD ve yıllar önce bu hedefi engelleyen Rusya’nın bundan sonraki hesapları ne olacak bilinmediğinden, temenni edilen siyasi çözümün gecikecek olmasından endişe ediliyor. Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınmış olan Suriyeli sayısının 4 milyonu aştığı tahmin edilmekte ve yeni bir göç dalgası ihtimali, halkımızı düşündürmekte ve endişelendirmektedir.

Başka ülkeler Suriyeli sığınmacılara sahip çıkmazlarken, Türkiye’ye karşı olan taahhütlerini de yerine getirmiyorlar. Bu gerçeğin bilincinde olan halkımız; “Zaman/zaman belirtildiği gibi kapılar açılmalı ki, kararlılığımız anlaşılmış olsun…” diye görüş belirtmektedirler.  Görüşlerine katıldığımı belirtirken, Suriye için siyasi çözümün zor olsa da bir an önce gerçekleşmesini temenni ediyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER