Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

DEMOKLESİN KILICI!

Gazetecilik, toplum nazarında prestijli mesleklerdendir. Basının dördüncü kuvvet olarak lanse edilmesi bunun en önemli göstergesidir. Bilindiği gibi 10 Ocak günleri Türkiye’de (Çalışan Gazeteciler Günü) olarak kutlanır. Ancak, gazetecilik mesleğinin itibarını koruduğu ülkelerin, demokrasi kriterlerine en uygun ülkeler olduğunu anımsatmakta yarar vardır. Demokrasinin tam anlamıyla işlediği ülkelerde gazetecilik itibarlı bir meslektir ama, demokrasinin askıya alındığı, ya da  demokrasinin göstermelik olduğu ülkelerde Gazetecilik en tehlikeli meslekler sınıfına dahildir. Tabii, bu durum mesleklerini hakkıyla ifa etmeğe çalışan gazeteciler açısından öyledir.

Gerçeği söylemek gerekirse, Türkiye’de de gazetecilik artık tehlikeli meslekler sınıfına girmiştir. Bunu tutuklanan, mahkûm edilen, darbedilen, hatta öldürülen meslektaşlarımızın varlıklarından anlıyoruz.

Türkiye’de, bütün gazetecilerin başında (DEMOKLES’İN KILICI) SALLANMAKTADIR. Bir bakıyorsunuz ki gazeteciler (Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütüne yardım ve yataklık etmek) suçlamasıyla karşı karşıya kalabiliyorlar. Hani, (HAVA BULUTLU) diyen kişiye, (Sen bana ördek demek istedin) anlayışına benzeyen, gazetecinin yazdığını bir yerlere çekerek cezalandırmak isteyen bir anlayış hâkim.

Havanın bulutlu olduğunu söylemenin, kişiye (ördek) demek olduğunu anlatan anekdotu bu vesileyle anlatalım. Anekdot şu:

Lâkabı (ÖRDEK) olan birine, bir gün bir arkadaşı (bugün hava bulutlu) deyince, dostu kendisine küsmüş ve günlerce konuşmamış. Samimi dostunun, kendisinden neden küstüğünü bir türlü çözemeyen şahıs, sonunda dayanamayarak gitmiş ve samimi bir şekilde sormuş:

-Yahu dostum, ben sana karşı hangi hatayı, suçu işledim ki, küstün, benimle konuşmuyorsun?demiş. Beriki, ciddi şekilde cevap vermiş:

-Sen bana (HAVA BULUTLU) dedin ya! Daha ne olsun. Hava bulutlu olunca yağmur yağar, yağmur sularından göller oluşur. O göllerde ÖRDEKLER yüzer. Sen (Hava bulutlu) derken aslında bana (ÖRDEK) demek istedin!

Şimdi, günümüzde eli kalem tutan gazetecilerin durumları buna benziyor. Bir yorum yapıyorsun, bir de bakıyorsun ki (Terör üyesi olmamakla beraber, terör örgütüne yardım ve yataklıktan) sorgulanıyorsun.

Yeri gelmişken, (DEMOKLES’İN KILICI) deyiminin de nereden geldiğine açıklık getirerek, yorumumuzu noktalayalım:

Demokles, M.Ö. IV. yüzyılda Kral Dionysios’un sohbetçisiymiş. Kral olmayı çok istiyormuş. Kral bunu öğrenince, Demokles’e kral olmanın tehlikesini anlatmak için bir koltuğun üstüne ha düştü ha düşecek bir kılıç astırmış. Sonra da Demokles’i çağırtıp bu koltuğa oturtmuş. Hizmetçilere, kendine nasıl hizmet ediyorlarsa Demokles’e de aynı şekilde hizmet etmelerini istemiş. Bu durumdan çok zevk alan, gururu okşanan Demokles, büyük bir keyifle kendinden geçtiği bir sırada, başını yukarı şöyle bir kaldırdığında; tepesinin üstünde, ağzı keskin, sivri bir kılıcın, bir at kılıyla asılı durduğunu birden bire görmüş ve heyecandan elindeki bardağı yere düşürmüş.

Böylece iktidar koltuğunun, dışarıdan göründüğü kadar, rahat bir yer olmadığını anlamış. İşte, Gazetecilik prestijli meslek de, günümüzde başucumuzda sallanıp duran (DEMOKLES’İN KILICI) olmazsa!!!

Bütün olumsuz koşullara rağmen, yine de mesleklerini gerçek anlamda yapmağa çalışan GERÇEK GAZETECİ MESLEKTAŞLARIMIZIN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ  KUTLUYORUZ!

TAŞLAMALAR

SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN

ULUFELER ÇOĞALDI

SEÇİMLERİN HATRINA

VATANDAŞ HATIRLANDI

 KEŞKE HEP SEÇİM OLSA

DİYECEĞİZ VELAKİN

CEREMESİNİ YİNE

ÇEKECEK BİZİZ BİLİN

 SEÇİM SONRASI TUFAN

KOPACAKTIR İNANIN

EY SEÇMENLER BU GAFLET

UYKUSUNDAN UYANIN

 SEÇİM ÖNCESİ VERİP

SEÇİM SONRASI KAT-KAT

ALACAKTIR İKTİDAR

GERÇEK OLAN BU HEYHAT

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER