Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

DEVLETİN HAL’İ! MİLLETİN HAL’İ!

Sebze ve meyve fiyatlarındaki aşırı tırmanışlar durdurulamayınca, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere özellikle büyükşehir statüsündeki belediyeler tarafından TANZİM SATIŞ düzenlemesine gidildi. Medyaya yansıyan haberlere göre, tanzim satış yapılan merkezlerde fiyatlarda pazar ve marketlere göre yüzde 50’ye yakın düşüş var. Bu düşüşün suni olmadığına inanırsak sevineceğiz ama doğrusunu isterseniz pek sevinemiyoruz. Seçimlere şunun şurasında 1,5 ay süre kalmışken belediyelerin bütün imkânlarını kullanarak seçime yönelik bir taktik olduğu anlaşılan TANZİM SATIŞLARLA İLGİLİ İSTİFHAMLARI SIRALAYALIM:

*Tanzim satış alanlarının kirası ödeniyor mu!

*Vergisi, KDV’si alınıyor mu!

*Isıtması, elektriği veriliyor mu!

*Paralı işçi çalıştırılıyor mu!

*Sebze ve meyveler için nakil ücreti ödeniyor mu!

Bu ve benzeri soruların tek bir cevabı var. (HAYIR!) Bütün bu imkânları kime sağlarsanız, sağlayın, tezgahtaki fiyatı yarı yarıya değil, daha da fazla düşürür.

Geçmiş hükümetleri İHTİYAÇ MADDELERİNDE YOL AÇTIKLARI KUYRUKLARLA SÜREKLİ OLARAK ELEŞTİREN İKTİDAR, şimdi daha vahim bir duruma yol açmış bulunmaktadır. Eskiden tüpgaz, margarin, benzin kuyrukları vardı, şimdi domates, biber, patlıcan kuyrukları!

Televizyonlardan evinin ihtiyacı için 3-5 lira indirimli sebze meyve alabilmek uğruna kuyruklara girmiş yaşlıları, kadınları, çocukları izleyince inanın ki Türkiye’nin düştüğü duruma bakarak yüreğimiz yanıyor. Bu insanlarımız, çok zaruri durumda olmazlarsa, sebze-meyve kuyruğunda üç-beş saat beklemeyi göze alırlar mıydı!

Sonuç itibarıyla tanzim satış yapılan mekânlarda kira yok, nakliye yok, işçi parası yok, elektrik, su parası yok! KDV yok, ÖTV yok! Bu imkânlar esnaflara da sağlansa, fiyatların yarı yarıya düşmesi kadar normal ne olabilir!

Bu suni tedbirler yerine, keşke üretici, nakliyeci, esnaf destelense, tarımda bir zamanlar kendisine yeten yedi ülkeden biri olan Türkiye, eski günlerine dönse…

Sonuç olarak diyebiliriz ki DEVLETİN HAL’İ DE ORTADA, MİLLETİN HAL’İ de!

TAŞLAMALAR

DEVLETİN HAL’İ BELLİ

MİLLETİN HAL’İ BELLİ

HORTLAMIŞTIR KUYRUKLAR

HALKIN HAL’İNDEN BELLİ

 TANZİM SATIŞLARI VAR

KOTA VARDIR, KARNE YOK

NE OLDU BU ÜLKEYE

HARB-İ UMUMİ DE YOK

 SOĞAN, BİBER, DOMATES

MAFYASI ÇÖKERTİLDİ

FİYATLAR YARI-YARI

İNMİŞTİR BUNDAN BELLİ

 SOĞAN, BİBER, PATLICAN,

SİVRİ BİBER, DOMATES

DİZE GETİRİLMİŞTİR

YETER MAFYAYA BU DERS

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER