Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Fatih ARITÜRK
Fatih ARITÜRK

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK BORCUNU ÖTELEYECEKLERİNE, ÖNE ÇEKİYORLAR!

Koronavirüs belâsıyla birlikte en çok gündeme gelen konulardan biri de özellikle doğalgaz, elektrik ve su paralarının ya hiç tahsil edilmemeleri, ya da ötelenmesi konusunda yapılan taleplerdir.

Ancak, işini kaybeden, dükkânının kepengini indiren vatandaşların evlerine, iş yerlerine faturalar gitmeğe devam ettiğini, hatta borçları ötelemek şöyle dursun, abonelerin aleyhlerine olacak şekilde öne çekildiklerini görüyoruz.

Evimize geçen gün gelen doğalgaz tüketim faturasını incelerken, AKSA adlı şirketin aylık peryotlarla kesmesi gereken faturayı 25 günlük tüketim için kestiğini gördüm. Faturada ilk okuma tarihi 13/3/2020 olarak belirtilirken, son okuma tarihi de 07/04/2020 olarak yer almakta.

Bakın, bu işte ince bir hesap var. Faturalar 30 gün yerine 25 gün için kesildiklerinde yıl içinde 12 ödeme yapılması yerine 14 ödeme yapılması gibi bir durum ortaya çıkmaktadır. Bu faturalara okuma parası dahil ediliyorsa, aboneler yıl içinde fazladan 2 okuma bedeli ödemek durumunda kalıyorlar, demektir. Siz bunu abone sayısına teşmil edin. O zaman havadan sağlanan vurgun miktarı daha açık bir şekilde ortaya çıkacak.

Doğalgaza ait olsun, elektrik şirketi olsun, bir abone son gün itibarıyla borcunu ödemezse, hemen doğalgazını, elektriğini keser, bağlama parası aldıktan sonra yeniden açar. Onlar, 30 gün yerine 25 günlük fatura kesmek yolunu seçerek abonelerinin 5 günlük sürelerini elinden alırlarken, vatandaş tek bir gün yüzünden kesme ve açma parası ödemekte.

Evet ve maalesef, doğalgaz ve elektrik şirketleri vurgun peşinde. Vatandaşlar, ümit içinde doğalgaz ve elektrik borçlarının ötelenmesini beklerlerken, uyanık şirketler faturaları kesmeleri gereken tarihten beş gün öne alarak, kasalarını doldurmak peşindeler.

İl Ticaret Müdürlüğünü ve Siirt İli Tüketici Sorunları Hakem Kurulunu göreve davet ediyoruz!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER