Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

“EN ÖNEMLİ BEKLENTİMİZ YETERİNCE KONUŞULMUYOR”

2020 yılının ilk günlerinde karşı karşıya kaldığımız felaketlerle olumsuzlukların üzüntüsü devam ediyor ve şüphesiz şu sıralarda en çok önem taşıyan husus; İdlib’deki alçak saldırılarda verdiğimiz şehitler olup, buradaki sorunun nasıl bir çözüme kavuşacağıdır.

Söz konusu felaket ve olumsuzluklardan söz edilen bir hemşerimizin mekanında halkımızın 2020’deki önemli beklentilerine yönelik olarak değerlendirmeler yapılıyordu ve bir hemşerimiz, her yeni yıla başlarken gelen yılın değerlendirmesini yaparak bilgi vermeyi amaçlayan IPSOS Araştırma Şirketi’nin Türkiye Barometresi Araştırmasına yönelik verdiği bilgiyi paylaşarak; “Söz konusu araştırmada halkımızın büyük bir kesimine göre en önemli sorunun ekonomi olduğu saptanmış ve doğrusunu belirtmek gerekirse bu çok önemli sorun yeterince konuşulmuyor.. Şehit haberleri yüreklerimizi dağlasa, müttefik denilen ülkelerin samimiyetten uzak tutumları düşündürse de önemli beklentilerimiz görmezlikten gelinmemeli… Milyonlarca işsiz vatandaşımızın ne yaptığına kimse kafa yormazken, yağmur gibi yağan zamların satın alma gücünü nasıl yok ettiğini umursayan olmuyor… İşsiz genci bulunmayan aile sayısı çok azdır ve bu ailelerin çalışanlarının aldıkları ücret, insanca yaşam koşuluyla örtüşmemektedir. Ücret dengesizliğinin kurbanı olan çalışanlar, işsiz çocuklarını rahatlatacak bir destek verme şansına sahip değiller ve yıllardır bu dengesizliğin giderileceğini vaat edenler, birçok konuda olduğu gibi, bu vaatlerini de sözde bırakmayı sürdürmektedirler.. Birbirleriyle atışmakta olan demokrasinin vazgeçilmezleri bu sıkıntılara çözüm üretecek yerde birbirleriyle atışıyorlar ve malum atışmalarını sağduyu sahibi her vatandaşımız hayretle izliyor… Bizlerin dili, gözü ve kulağı olanlar da görevlerini yerine getirmiyorlar ve bu yüzden en önemli beklentilerimiz yeterince konuşulmaktan uzak kalıyor…” dedi ve dinleyenler, kendisine hak verdiler.

IPSOS Araştırma şirketinin tespitinde ulaştığı sonuç, halkımızın asıl beklentisini gün ışığına kavuşturmuş bulunuyor derken, halkımızın bu beklentinin yeterince konuşulmadığı noktasında yapılan değerlendirmede, bu konuda basından sitem edilmesinde de haklılık payının büyük olduğunu vurgulamak isterim.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER