Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

ENFLASYON ORANI BELLİ!

2019 yılına doğru yol alırken milyonlarca asgari ücretli, maaşlarına hangi oranda zam yapılacağı merakı içinde bekliyor. Taraflar arasındaki görüşmeler devam ederken AKP sözcüsü Ömer Çelik’in, asgari ücretin tespitinde en geçerli detayın, yıl sonu itibarıyla açıklanacak olan enflasyon oranının belirleyeceği ifadesini medya haberlerinde izledikleri anlaşılan bazı asgari ücretli vatandaşlar; “Enflasyon oranı, resmi istatistiklere göre %24 dolaylarında ifade ediliyor ama açıklanan bu rakamın gerçekçi olmadığı kanaatindeyiz. Böyle olmakla birlikte maaşlarımızda gerçekleştirilecek artışın, dile getirilen enflasyon oranına göre saptanması gerektiğini düşünüyor ve daha düşük bir artış oranının bizleri büyük ölçüde mağdur edeceğine inanıyoruz..” demektedirler.

Son zamanlarda yıl sonuna kadar enflasyon oranını aşağılara çekmek için çok yönlü düzenlemeler yapıldığından, çoğu asgari ücretlinin; “Enflasyonda düşüş sağlandığı belirtilerek ücret artışlarımızı düşük tutma hedefleniyor…” diye düşünür olduğuna tanık olduğumdan, bu düşünce doğrultusunda hareket edilerek asgari ücretin tespit edilmesi halinde, bunun milyonlarca insanımızı tahminlerin üstünde tepkiye sokacağına sayın ilgililerin önemle dikkatini çekmek isterim.

Bu ülkedeki her bireyimizin insanca yaşam koşuluna kavuşmak istemesi en doğal hakkıdır ve bu hakkı kendileri için kullananların milyonlarca insanımızı ilgilendiren kararı aldıklarında, haklı beklentiyi göz önünde bulundurarak iki yakalarını bir araya getirme şansından yoksun vatandaşlarımızı daha da sıkıntıya sokacak bir ücret artışı yerine onları azcık da olsa rahatlatacak oranda bir artışta karar kılmalarında çalışma barışı adına yarar vardır derken de halkımızın öncelikli sorununun ekonomik olduğunu hatırlatmadan geçmeyeceğim.

Huzurlu olmayı sağlayan en önemli faktörlerden biri, toplumdaki ekseriyetin refah içinde olmasıdır ve adil paylaşımın göz önünde bulundurulması durumunda yaşanan ekonomik sıkıntıların eşit şartlar altında göğüslenmesine imkan tanınacağından herkes kendisinden talep edilen fedakarlıkları seve seve yerine getirecektir.  Şunu bir kere daha ifade edeyim ki, hiçbir süslü söylem halkımızın ekonomik alandaki sıkıntısını gideremez ve bu gerçek, artık umursanmalıdır!.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER