Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

ERUH VE  ŞAL ŞEPİK KUMAŞI

Eruh Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü birkaç yıldan beri sessiz bir şekilde çok önemli bir çalışma yürütülüyor. Merkez Müdürü Seyfettin Çelik’in önderliğinde yürütülen bu çalışmalarla artık yeni nesillerin pek bilmediği ve geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Mezopotamya kültürünün en önemli öğelerinden biri olan bu kumaş tekrar canlandırılmaya başlandı.

Hem bir gazeteci hem de ÇEKÜL Vakfı Siirt il temsilcisi olarak bu çalışmaları şimdiye kadar yakından takip ettim ve her zaman da takdir ettim. Başta merkez müdürü Çelik olmak üzere emeği geçenlere moral vermeye çalıştım. Sık-sık haberlerini de yaparak kamuoyu tarafından bu çalışmaların bilinmesini sağlamak için gayret gösterdim.

Bir süre önce Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Sayın Deniz  Edip, bu güzel çalışmaları yerinde inceleme ve bilgi alma imkanına sahip olmuş. Kendisiyle yaptığım görüşmede bu konu ile ilgili olarak gördüğüm heyecan, doğrusu beni çok mutlu etti. Çalışmaları takdir ettiğini ve desteklediğini belirtiyor. Demek ki doğru işler halen takdir edilmeye devam ediliyor. Bu çalışanların motivasyonu ve güzel çalışmaların devamlığı açısından çok önemlidir.

Üstelik sayın Edip’in düşünceleri söylemde de kalmıyor, fiilen hayata geçiyor. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü ile görüşerek şal-şepik’le ilgili olarak açılacak kursların kaybolmaya başlamış meslekler kategorisine alınmasını sağlamış ve en kısa zamanda bunun sağlanacağı sözünü almış. Bunun gerçekleşmesi ile birlikte şal-şepik dokumacılığını öğretmek amacıyla açılacak kurslarda kursiyer sayısına bakılmayacak ve bu kursu bitirenler de usta öğretici statüsüne kavuşacaklar.

Sayın Edip’in destekleri bununla da sınırlı değil. Türk Patent Enstitüsüne yapılan tescil başvurusunun takipçisi olacaklarını belirtiyor. Bütün bunlar kültürümüz açısından olduğu kadar ekonomimiz açısından da önemli ve heyecan vericidir. Neden Eruh, Denizli’nin Buldan ilçesi veya Tokat gibi dokumacılıkta merkez olmasın? Neden yüzlerce ev hanımı bu dokuma türünde alın teri göz nuru harcayarak aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışmasın ve tüketici olmaktan çıkıp üretici hale gelmesin?

Özetle, bugüne kadar ki emeklerinden dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyfettin Çelik hocam ve ekibine, şimdiden vermeye başladığı destekten dolayı da Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip hocama  ilimiz ve kültürümüz adına sonsuz teşekkürler…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER