Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

FISTIKÇILIK ALANINDA LİDER OLABİLİRİZ

Ekonomik değeri nedeniyle, eski Valilerimizden Sayın Nuri  Okutan tarafından el atılan Siirt Fıstığı, her geçen gün daha da gelişiyor ve bu gelişmeden en iyi şekilde yararlanılmasına yönelik gayretler seferber edilirse, Siirt ilimiz Fıstık üretiminde dünyanın lideri olma  konumuna ulaşabilir. Daha çok üretmenin yanı sıra üretilenin pazarlanması da önem taşır ve tabii ki bu gerçek, Siirt Fıstığı için de geçerlidir.

Dün, ilimiz Fıstık Üreticiler Birliği ile Avrupa Birliğinin ortak yürüttüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da destek verdiği “Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi”, sayın ilgililerle çok sayıda davetlinin katıldıkları törenle hizmete açıldı. 11 Milyon Euro’ya mal olan tesisin, olması gereken şekilde işletilebilmesi halinde ilimizin şu an yılda 250 milyon TL olan girdisinin 700 milyon TL’ye kadar çıkabileceği belirtildi ve şüphesiz daha sonraki yıllarda bu rakam daha da yükselebilecektir. Geçmiş yıllarda 5 Milyon olan fıstık ağaç sayısının 17-18 Milyona ulaştığı ve müsait yerleri bulunan tarım çalışanlarının fıstıkçılığı önemsediklerinin de dile getirildiği açılış töreninde fıstığımızın tescilli konuma taşınması gerektiğinin de altı çizildi ve bu noktaya büyük önem verilmesi gerektiği kanısındayım. Anımsanırsa, Siirt fıstığı “Gaziantep Fıstığının bir türü” olarak ifade edilerek işareti iptal edilmiş ve ilimiz Valiliğince bu konuda start verilen hukuk mücadelesinin sonucu, şimdiye dek bir açıklama yapılmadığından bilinmemektedir. Siirt Fıstığını dünya pazarına Siirt Fıstığı adı altında sürebilmek için her şeyden önce markalaştırılması gerekmekte ve bu bakımdan Gaziantep fıstığının bir türü olmadığını kanıtlamak, kaçınılmazlık arz etmektedir.

11 Milyon Euro harcanarak Siirt’imize kazandırılan “Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisinin” hizmete girmiş olmasından fıstık üreticileri kadar memnuniyet duyduğumu belirtirken, Siirt Fıstığını tescil etmenin taşıdığı büyük öneme sayın ilgililerimizin dikkatini çekiyorum. Şüphesiz, üretilecek olan fıstığın pazarlanması da çok önemlidir. Çünkü, fıstığımızı markalaştırmanın yanı sıra tanıtımı da önem taşır. Bunun için de, tanıtımı en güzel şekilde yerine getirebilecek bir ekibe ihtiyaç olduğunun altını çiziyorum.

Tesisin ilimize kazandırılmasına vesile olan tüm zevatı tebrik ederken, yukarda ifade ettiğim önemli beklentilerin yerine getirilmesini temenni ediyor ve inşallah Meyan Balı İşleme Tesisinde yaşanan bir sonuçla karşı karşıya kalmayız diyorum.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER