Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

GENÇ, BAŞARILI VE YÜREĞİ MEMLEKET SEVGİSİ İLE DOLU BİR HEMŞERİMİZ FİKRET BAYDARMAN

Fikret Baydarman, genç bir

Fikret Baydarman, genç bir hemşerimiz. İstanbul’da kimyasal bazı ürünler üretiyor ve bunun yanı sıra ithalat ve ihracat işleri ile de uğraşıyor. Çok genç yaşta oldukça önemli işlere imza atmış bir kardeşimiz.  Rahmetli babasını tanırdım ama kendisini 2014 yılında İstanbul Miniatürkte İbrahim Hakkı Hz. türbesinin minyatürünün yerleştirildiği törenin ardından ofisinde ziyaret etmiş ve Kanal 56 Televizyonu için bir sohbet programı gerçekleştirmiştim.

Kendisi İstanbul’da  büyümüş bir insan. Öğrenimini İstanbul’da yapmış bir hemşerimiz. Çok zengin bir ailenin oğlu değildi. Babası alın terini pazarlarda akıtarak ailesinin geçimini sağlayan bir insandı. Fikret Baydarman bugün geldiği seviyeye azmi ve çalışkanlığı ile gelmiş ve çok azimli ama bir o kadar da mütevazi ve sevecen bir kişiliğe sahip.

Hedefleri büyük; hem iş hayatında hem de siyasette hedefleri var. Son yerel seçimlerde İstanbul’da Fatih ilçe belediye başkanlığına aday adayı oldu ancak  aday gösterilmedi. Bu yapının doğal bir gereği olarak iyi bir sivil toplum örgütçüsüdür. Başta Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı olmak üzere bazı vakıf ve derneklerde aktif olarak görev yapıyor ve maddi açılardan destek oluyor.

Şu sıralarda yüreğinin sesi ile Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay’ın telkin ve destekleri  ile baba topraklarında yatırım için kolları sıvamış durumda. Yapmayı planladığı yatırımlar öylesine sıradan yatırımlar değil. İlk etapta bir ayakkabı fabrikası kurmayı planlıyor ve bununla ilgili hazırlıkları tamamlanma aşamasına gelmiş, yer arayışına girmiş bulunmaktadır. Hatta bir an önce başlayabilmek amacıyla  bu işe uygun olabilecek bir iki tane hazır binanın durumunu bile sorduğunu öğrendim. Bu fabrikada ilk etapta 250 kişi çalışma imkanı bulacak. Bu rakam Siirt ölçeğinde küçümsenmeyecek bir rakam. İkinci yatırım soda alanında olacak ve bu sayede ilimizdeki zengin tuz yataklarından yararlanılacak.

Esas yatırımı Şirvan Bakır Madeni ocaklarında kapasite artırımı ile birlikte buradan çıkarılan ham maddenin işlenmesini sağlayacak olan tesistir. Yıllardan beri ham madde olarak Çin’e ihraç edip  çok daha yüksek fiyatlarla mamul madde olarak  satın aldığımız bakır madenini artık ilimizde değerlendirebileceğiz. Bu tesiste 10 bin  civarında kişiye iş imkanı sağlanması planlanıyor. 10 bin kişi aileleri ile birlikte küçük bir kent  ya da büyük ölçekli bir ilçe demektir. Bu tesis içinde yabancı ortaklarla bir şirketin kurulum işlemleri tamamlanmış durumda.

Yukarıda da belirttiğim gibi Sayın Baydarman, bugüne kadar  yapılanın tam aksine İstanbul’da kazandığı sermaye ile Siirt’te yatırım yapmayı planlıyor. Siirt’in sermayesini ve birikimini Batı bölgelerinde yatırıma dönüştürmüyor. Baba memleketi olduğu için Siirt’e transfer ediyor ve bu nedenle de ayrı bir alkışı hak ediyor.

Hayal etmesi  bile güzel olan bu yatırımların bir an önce gerçekleşmesi için hepimizin duacı olması ve varsa elimizden gelen her konuda destek olmamız  gerekiyor.