Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
admin
admin

GURBETTEKİ SİİRTLİLER; DR.FEHMİ BARAN

Gurbetteki başarılı Siirtliler bölümünde bugünkü konuğumuz, hemşerimiz Dr.Fehmi Baran…

Sayın Baran ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı, Siirtli hemşerilerimize gazeteniz Siirt’in sütunlarından aynen aktarıyoruz…

 HOCAM BİZE SİİRT’TEKİ GEÇMİŞ ANILARINIZDAN BAHSEDER MİSİNİZ VE NE SIKLIKLA GİDİYORSUNUZ?

Siirt’te sayısız anılarım var ancak unutamayacağım en büyük anım 1969 yılında liseden mezun olup, üniversite sınavları için hazırlık yapıyorum o günkü şartlarda üniversite sınavları 3 kentte yapılıyor, Ankara/İstanbul ve İzmir.. Sınava girmek için İstanbul’u tercih ettim ve 2 günlük tren seyahatimden sonra İstanbul’a sınava geldim. Sınavdan sonra memlekete döndüm ve sabırla sonuçları bekledim, sonuçlar belli olunca çok iyi bir puanla sınavı kazandığım günü ve o günkü mutluluğumu unutamam.

HOCAM HEMŞERİLERİNİZ SİZDEN ÇOK BÜYÜK BİR SEVGİ VE SAYGIYLA BAHSEDİYORLAR SİZİNLE RÖPORTAJ YAPACAĞIMIZI ÖĞRENDİKTEN SONRA BİZLERE SİZİ ÇOK SEVDİKLERİNİ BİLDİRDİLER İNSANLARA SİZLER YOL GÖSTERİCİ İNSANLAR OLARAK BU SEVGİ VE SAYGIYI NASIL MUHAFAZA ETTİNİZ?

Ben Siirtli olmaktan her zaman gurur duydum, memleketle bağlarımı hiçbir zaman kesmedim ve mutlaka senede bir sılayı rahim yapar, anılarımı tazelerim.. Siirt ve Siirtlileri çok severim.. Kalp kalbe karşıdır. Rahmetli babam Siirt’te tanınır ve rahmetle anılır. Dumlupınar Mahallesi Şeyh Ali Camiinde 30 sene imamlık yaptı. Sayısız kişiye Kuran okuttu ve çok hayır işledi.. Bana öğüt ve tavsiyeleri arasında kesinlikle kul hakkı yeme, insanları sev ve haram lokmayı çoluk çocuğuna yedirme oldu. Hekimlik mesleğini seçmemde büyük etkisi vardır ancak hekimliğimi göremedi. Tıp 5. sınıftayken Allah’ın rahmetine kavuştu. Ancak ben şu tavsiyelerine hep uymaya çalıştım. Oğlum hekimlik mesleğini seçen kişi öncelikle insanları sevecek, merhametli olacak ve bu kutsal mesleğe uygun davranacak, maddiyat son planda olacak derdi. Bu telkinlerle 45 senelik mesleğimi geride bıraktım. İnsanlar arasında ayrım yapmamaya çalıştım ve insanları sevdim.. Bunun karşılığını hemşerilerimin sevgi ve ilgisiyle aldım, beni fazlasıyla mükafatlandırdılar. Kiminin parası kiminin hayır duası düsturuyla hareket ettim.

HOCAM SAĞLIK ALANINDA ÇOK UZUN YILLARDIR HİZMET VERİYORSUNUZ VE ÇOK ALIŞIK OLDUĞUMUZ BİR DURUM DEĞİL ASLINDA BU DURUM, GENELDE CİLDİYE UZMANLARI ARAŞTIRMA HASTANELERİNDE BAŞHEKİMLİK GÖREVİNE GETİRİLMEZLER, SİZ BUNU NASIL SAĞLADINIZ?

Resmi görevlerim arasında bir hekimin Allah’ın lütfu ile gelebileceği en yüksek mevkilere geldim ve bu görevleri şerefle ifa ettik, Okmeydanı Hastanesi gibi 1200 yataklı 500 hekimin çalıştığı hastanede yöneticilik ve cildiye kliniğinde şeflik görevi yaptım ve bu görevlere hiç kimsenin yardımıyla gelmedim. Liyakat ve dürüstlüğüm en büyük etken oldu.

ŞU ANDA ÖZEL BİR KLİNİK İŞLETİYORSUNUZ BURAYLA İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLER ALIYORUZ BİZE BUNDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Emekli olduktan sonra mesleğe nokta koymadık ve göreve devam dedik.. Branşımız Dermatoloji olduğu için hemşerilerimizin yoğun olduğu Fatih/Fevzipaşa Caddesinde (FGM) Fatih Güzellik Polikliniğinde sorumluluk aldım. Umudumuz Fatih’in en güvenilir merkezlerinden biri olmak. Merkezimizde saç ekimi, botox, PRP, bölgesel zayıflatma, lazer epilasyon, ozon tedavisi hizmetleri verilmektedir ve bizden hizmet alan vatandaşların memnuniyetleri yüksek bir orandadır.

SON OLARAK BİZLERE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Öncelikle memleketim Siirt ve hemşerilerimi çok seviyorum ve onların da beni sevdiklerini, geri dönüşlerinden anlıyorum.. Hala görüştüğüm 60 yıllık arkadaşlarım vardır.. Tabii bu arada birçok rahmete giden arkadaşım oldu.. Ölenlere Allah’tan rahmetler diliyorum.. Bu vesileyle bana tekrar Siirtlilerle bir arada olabilme fırsatı verdiğiniz için size ve ekibinizle birlikte Siirt Gazetesinde emeği geçen tüm dostlara, Siirt ve Siirt’teki hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER