Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Cüneyt ARITÜRK
Cüneyt ARITÜRK

GÜRES CADDESİ KONUSUNDA!

Kış mevsimine doğru giderken, bugünkü yazımızda Güres Caddesini dile getirmeyi uygun bulduk. Çünkü bu caddenin konumu, Şehrimiz için gerçekten çok önemlidir. Trafiğe ilk kapandığında büyük tepkilere yol açan Güres Caddesi, bu cadde üzerinde düzenlenen etkinliklerle artık bir sanat caddesine dönüşmüş bulunmaktadır.

Caddenin birçok eksiklikleri, aksaklıkları olduğu, bakımının yeterince yapılmadığı ortada. Ama mevcut durumuyla yine de önemli etkinliklerin alanı olmaktadır.

Bu cadde üzerinde düzenlenen kermesler, sergiler, defileler, şenlikler, bilimsel çalışmalar, eylemler, okunan bildiriler, imzaya açılan toplumsal hareketler, zaten hareketli olan caddeyi, daha da hareketlendirmekte ve cazip hale getirmektedir.

Trafiğe kapalı olan bu cadde üzerinde hemen her hafta bir, hatta birkaç etkinlik beraber sergilenmektedir. Daha önce, caddenin trafiğe kapanacak olmasına karşı olan ve bu cadde üzerinde iş yerleri bulunanlar bile, etkinliklerden memnun. Artık, kimse Güres Caddesinin yeniden trafiğe açılmasını istemiyor. Şimdi konuşulan tek husus, caddenin üzerinde düzenlenen etkinliklere daha iyi ev sahipliği yapması açısından gerekli eksikliklerin ve aksaklıkların giderilmesidir.

Günün neredeyse 24 saatinde hareketli olan bu caddenin kendimize göre bazı eksikliklerini bir kere daha gözler önüne serelim istedik. Caddenin, gece saatlerinde yeterince aydınlatıldığı kanaatinde değiliz. Bu cadde üzerinde mutlaka çok sayıda mobese kameraları konulmalıdır. Çünkü kalabalıkların olması birçok riskleri de beraberinde getirmektedir.

Caddenin, taşlarının çoğunun kırıldığı, bu durumun özellikle yağışların başlamasıyla sorunlara yol açacağı muhakkaktır. Yine yağışların başlaması durumunda kanalizasyonunun tıkanacağı, bunun için şimdiden temizlettirilmesi gerekeceği ortadadır. Bu eksikliklerin bir an önce giderilmeleri gerekmektedir. Güres Caddesinin, kapalı olmasını artık halkımız yeterince benimsediğine göre, mevcut eksiklikleri gidermenin de çabası içine girilmesini beklemektedir.

Evet, Güres Caddesinin eksikliklerinin giderilmesi gerekir. Bu görev de haliyle Belediyeye düşmektedir. Özet olarak üzerinde etkinlikler düzenlenen bu caddemizin amaçlanan hizmetleri en iyi şekilde karşılaması için gereken düzenlemeler yapılsın.

ANEKDOT

Güres Caddesinin asıl adının HAZRET-İ FAKİRULLAH CADDESİ olduğunu öyle tahmin ediyoruz ki, bu Şehirde yaşayanların yüzde 80’i bile bilmiyorlardır.

Zihinlere yerleşen isimleri silmek pek kolay olmuyor. Bakın, hala (TAŞBAŞI) için de (DELİKLİTAŞ) adını kullananlar var. Hazret-i Fakirullah Caddesinde bir deneme yapın, bilmiyormuş gibi yaparak yoldan gelip geçenlere (BU CADDENİN ADI NEDİR) diye sorun, yüzde 90’ından (GÜRES CADDESİ) cevabını alacaksınız!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER