Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Fatih ARITÜRK
Fatih ARITÜRK

İBB SEÇİMLERİNE ON GÜN KALA!

İptal edilen ve yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimlerine sadece 10 gün kaldı. 31 Mart 2019 günü yapılan, ancak, sonuçlarına yapılan itirazlar sonucu Yüksek Seçim Kurulunun aldığı kararla 23 Haziran Pazar günü yenilenmesine karar verilen İBB seçimi, gerçekte bir belediye seçimi olmaktan çıkmış ve Türkiye seçimine dönüşmüştür. Bu seçimin, bir referandum olarak algılandığı, oylanacak olanın gerçekte cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olduğu kanısı giderek kuvvet kazanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti içte ve dışta çok zorlu bir süreçten geçerken, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin yenilenmesi konusunda YSK’nın verdiği karar, gerçekte talihsiz bir karar olmuştur. Yeniden seçim havasına girilen Türkiye’de sorunlar yumağı giderek büyümüş, çözümü ise adeta imkânsız bir hâl almıştır. Bir yanda giderek kötüleşen ekonomik durum, bir yanda füze alımıyla ilgili ABD’nin tehditleri devam ederken ve kahraman silahlı kuvvetlerimiz Suriye batağında savaş ortamı içindeyken, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin yenilenecek olması gerçekten zamansız ve anlamsız olmuştur.

Bu arada anımsatmakta yarar var. Bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Millet ittifakı adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı Adayı AKP’li Binali Yıldırım 16 Haziran Pazar günü İstanbul’da Lütfi Kırdar kongre salonunda karşı karşıya gelerek,  seçmenlerine mesajlar vereceklerdir. Bu açık oturumun, adayların oy oranlarını etkileyebileceği ihtimaline ben şahsen ihtimal vermiyorum. Zaten, 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak seçimde, seçmenler Ekrem İmamoğlu’na veya Binali Yıldırım’a değil, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için oy kullanacaklardır. Bize göre seçmen kararını çoktan vermiştir. Gerisi teferruattır…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER