Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

İSLAMİ BURJUVAZİ VE EYT’LİLER!

AKP iktidarının bu ülkeye kazandırdığı en önemli değerlerden(!) biri İSLAMİ BURJUVAZİDİR. 20 yıl öncesine kadar adları sanları duyulmayan birileri birden bire minarenin merdivenlerini ikişer, üçer atlayarak şerefeye çıktılar.  Ezan(!)  okumaya başladılar! Bunların başında medyada (BEŞLİ ÇETE) olarak adlandırılanlar gelmektedir.

Devletin imkânlarından ve özellikle ballı ihalelerden yararlandırılan, zaman-zaman vergi borçları affedilen, devlet bankalarının ballı kredilerine rahatlıkla erişen, yöneticilere (ÂŞIK) olduklarını söyleyecek kadar tabasbusu kelbiyede bulunabilen bu gibiler, devlet hazinesinin kaymağını yerlerken, bir elleri yağda, bir elleri balda olurken, maalesef, bunların bu şatafatları sonucu milletin büyük çoğunluğu sefilleri oynamaktadırlar. Sefilleri oynayanlar arasında maalesef adlarına EYT’liler dediklerimiz de vardır.

Geçmiş yıllarda da burjuvazi sınıfı vardı. Ancak, 20 yıl öncesinin burjuvaları minarenin merdivenlerini böyle ikişer, üçer atlayarak değil, alınlarının teriyle, tek-tek ve bazen tökezleyerek şerefeye kadar çıkabilmek başarısını gösterebilmişlerdi. Günümüz türedi burjuvazi sınıfı ise baş döndürücü bir hızla zirveye çıkarlarken, (neydim, ne oldum) havası içinde (sonradan görme, gâvurdan dönme) deyimini çağrıştıracak şekilde hava atıyorlar!

İş adamı(!) burjuvalar yanında, bürokrat sınıfından bu sınıfa dahil sayılabilecekler var. Bunlar (hakkı huzur!) adı altında 4-5 yerden hem de dolar türünden maaş alırlar. Düşünün ki aylık gelirleri 250 bin TL’yi bulan (120 asgari ücretlinin maaşına eşit)  sözde bürokratlar bile vardır. EYT’lilere (emeklilikte yaşa takılanlar) ödenek bulamayan devlet baba, bu gibilere para bulabiliyor. Oysa EYT bir mağduriyetin simgesidir. Yasaların geriye dönük işletilemeyeceği kuralı, bütün dünyada ve birleşmiş milletler yasalarına göre değişmesi mümkün değilken, Türkiye’de bu kural değiştirilmiş ve büyük bir mağduriyetin oluşmasına yol açılmıştır. İş hayatına atıldıklarında emekli olabilmek için Türkiye’de mevcut yasalara göre sigortalı yıl ve günlerini doldurdukları halde, devri Özal’da çıkarılan bir yasayla emekli olmak hakları gazbedilmiş ve yeni kurallara tabi tutulmuşlardır. Şimdi bunlara  (sizleri emekli edelim de, gidip bir işte daha çalışısınız, bu suretle zaten zirve yapmış olan işsizliği daha da körükleyesiniz. Çift dikiş olasınız, ha!) denilmekte!

Birilerinin yüksek düzeyde üç-dört maaş aldıkları Türkiye’de, buna göz yumanlar, emekli edilseler bile ancak asgari ücret üzerinden emekli olabilecek EYT’lilere büyük bir haksızlık yaptıklarının farkında değiller mi! EYT’liler, bir lütuf değil, gasp edilmiş haklarını istiyorlar. Hepsi bu!!!

 TAŞLAMALAR

MÜJDE(!) YENİ VERGİLER

KAPIDADIR BAKINIZ

BÜTÇEDE KARA DELİK

AÇILMIŞ İNANINIZ

İÇ VE DIŞ BORÇLARIMIZ

YARIM TRİLYON DOLAR

VERGİLER DE OLMAZSA

NASIL ÖRENSİN BUNLAR

KEMERLERİ SIKMAĞA

BAŞLAYINIZ ŞİMDİDEN

YENİ DELİKLER AÇMAK

ZORUNLUDUR GERÇEKTEN

EKONOMİ RAYINDA(!)

İNTİHARLARDAN BELLİ

NE OLACAK SÖYLEYİN

YOKSUL MİLLETİN HALİ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER