Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

İSRAF VE YOLSUZLUK AYRI ŞEYLERDİR!.

Kritik bir süreçten geçiyorken, siyasiler önemli konularda birbirlerini suçlama yarışı içindeler ve kamuoyumuz söylenenleri dikkatle izlerken, suçlamada bulunanların daha önceleri aynı konularda neler söylediklerini anımsamaya çalışarak kendilerine göre değerlendirmelerde bulunuyorlar. Ziyaret ettiğim bazı yerlerde yapılan değerlendirmeleri dikkatle dinlediğimin altını çizmekle yetinerek son zamanlarda bazı Belediye kurumlarında geçmiş dönemlerde yaşanan bazı yolsuzluk iddialarının da kamuoyumuzun gündemini teşkil ettiğini de ayrıca vurgulamak isterim.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, kendilerinden önceki Belediye yönetiminin yaptığı harcamalarda; kurumu 15 milyon TL zarara soktuğunu iddia ettiğinden söz eden vatandaşlar; “Şüphesiz bu iddianın sonucu gün ışığına kavuşturulmalıdır.. Yani, iddianın doğru olup/olmadığının aydınlatılarak sonucuna göre gereği yapılmalıdır…” diyorlar.

İddiayla ilgili haberleri bazı TV kanallarından izlerken, yolsuzluk iddiasını “israf” olarak ifade edenlerin olduğunu gözlemlediğimden, konuya bu açıdan da eğilme gereğini duydum. İsraf; lüzumsuz yere harcama yapmak, ihtiyaçtan fazla tüketmektir. Yolsuzluk ise; verilen yetkilerin çıkarlar doğrultusunda kullanılmasıdır ve bu önemli konu özellikle kanunların kendilerine sağladığı fırsatlardan yararlanmak isteyen kamu görevlilerini kapsar. Özel sektörlerin karar mercilerinde de benzer durumlar çok az oranda yaşanmış olsa bile, farkına varıldı mı, hemen gereği yapılır.

Antalya Büyükşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, eski AKP’li Belediye Başkanı Menderes Türel yönetimi döneminde kurumun 15 milyon TL zarara uğratıldığı iddiası, yabana atılacak bir iddia değildir ve iddiayı israf olarak ifade etmek yanlıştır. Bu kurumla ilgili seslendirilen iddia yolsuzluk iddiasıdır ve gerçeğin mutlaka aydınlığa kavuşturulması gerekmektedir. Kamuoyumuzda belirtildiği gibi; “İddia aydınlığa kavuşturulmazsa kafalarda soru işaretleri oluşacak, aydınlatmaları gerekenlere karşı güvensizlik duyulacaktır…” diyerek, yolsuzluğa yönelik iddianın aydınlığa kavuşturulmasını temenni ederken, her alanda mutlaka denetim mekanizmasının en iyi şekilde işletilmesi gerektiğine de önemle dikkat çekiyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER