Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

İŞTE, CUMHURİYET BUDUR!

Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim

Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923’te kuruldu. Aradan 95 yıl geçti ama hala saltanat için ağıt yakan ahmaklar var. Son zamanlarda televizyon dizilerinde Osmanlı dönemine vurgu yapan diziler vıcık-vıcık saltanat sevdası kokmaktadır. 624 yıl süren Osmanlı Devletine bakın. Bütün padişahlar aynı hanedanlığın soyundan gelenler. Bir de Cumhuriyet tarihine göz atın. Mustafa Kemal ATATÜRK’TEN başlayarak 12 Cumhurbaşkanına kadar bakalım. Bütün Cumhurbaşkanları hep halk çocukları. Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan. Hepsi de fakir ailelerin çocukları. İşte bunun için (Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir) İşte Cumhuriyet budur.

24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilebilmek için yarışacak adaylara da bakıyoruz. 6 adayın 6’sı da mütevazi ailelerden gelme. Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek.

24 Haziran seçimleri için Cumhur ittifakının adayı olan ve halen Cumhurbaşkanı makamında bulunan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’un Kasımpaşa semtinde doğmuş.  Aslen Rizeli. Babası kıyı kaptanıydı. Tahsilini Devlet okulunda yapmış.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Yalova’da doğmuş. Babası kamyon şoförü. Devlet okulunda okumuş.

İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener İzmit’in İnegöl köyünden. Babası devlet memuruydu. Devlet okulunda okumuş.

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Elazığ’ın Palu ilçesinden. Babası 10 metrekarelik dükkânı olan bir tesisatçıydı. Devlet okullarında okumuş.

Saadet Partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu Kahramanmaraş’ta doğmuş. Babası öğretmendi. Devlet okulunda okumuş.

Vatan Partisi cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek Gaziantep’te doğmuş. Babası savcıydı. Yani devlet memuruydu. Devletin okullarında okumuş…

Mustafa Kemal ve arkadaşları Cumhuriyeti kurmasalardı, bütün bunlara sıra gelir miydi.

Saltanat sevicilere ve özellikle içlerinde varsa Mustafa Kemal düşmanlarına seslenerek diyoruz ki, yatıp kalkıp ATATÜRK’E dua ediniz, cumhuriyeti kurmamış olsaydı, böyle bir makama gelmeyi hayal bile edemezdiniz…

Yaşasın Cumhuriyet. Nurlar içinde yat, BÜYÜK ATATÜRK…