Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

KAMUNUN ATIL BİNALARI DEĞERLENDİRİLSİN

Siirt il merkezinde kamu hizmetlerinin yürütülmesinde çekilen sorunların başında uygun hizmet binası bulma geliyor. Üç yıl önce yeni hükümet binasının hizmete girmesi ile birlikte bu konuda bir rahatlama sağlandıysa da bu sorun çekilmeye devam ediliyor.

Gerçekten de kamunun elinde yeteri kadar arazi ve hizmet binası bulunmuyor. Ancak çekilen bu sıkıntıya rağmen kamuya ait bazı binaların atıl durumda bırakılmasına bir anlam verilemiyor. Bildiğim kadarıyla kamuya ait bazı binalar atıl durumda bırakılmış durumda. Hem de bazıları yıllardan beri. Bunlardan yalnızca iki tanesini örnek olarak ele alacağım.

Bunların en eskisi Türkiye İş Kurumuna ait eski hizmet binası. Bu bina Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün çaprazında yer alan iki katlı bir bina. Bu kurumun yeni hizmet binasına geçmesi ile birlikte bu bina yaklaşık 6 yıldan beri boş durumda. Yaklaşık 15 yıllık olan bu binanın bugüne kadar değerlendirilememesinde mutlaka mevzuat açısından bazı engeller vardır. Ama önemli olan bu engelleri aşmaktır ve her engelin aşılmasını sağlayacak bir formül mutlaka vardır.

İkinci bina Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının eski hizmet binası. Mehmetçik İlkokulunun karşısında yer alan cadde üstündeki bu bina oldukça eski bir bina. 1980 öncesinde öğretmenlerin kurduğu derneklerden birisine aitti. Bu derneğin 1980 darbesinde kapatılması ile birlikte hazineye devredildi. Bu bina uzun yıllar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kullanıldıktan sonra vakfın geçen yıl yeni hizmet binasına taşınması ile birlikte atıl durumda kaldı. Ancak bu binanın onarım yapılarak kullanmaya elverişli hale gelip gelmeyeceğinden kuşkuluyum. Çünkü bina hem eski hem de yapıldığı yıllarda parça-parça oluşturulmuş bir bina. Bunu elbette ki teknik adamların kararı belirler. Fakat ister onarımla kullanılabilecek hale getirilsin veya isterse buna uygun olmasın, sonuçta oranın değerlendirilmesinde yarar vardır. Onarılamayacak durumdaysa bile yıktırılıp yerine amaca uygun yeni bir bina yapılabilir.

Hatta bu vesile ile bir öneride de bulunalım. Bu binanın ön tarafı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bilim Sanat Merkezi tarafından kullanılıyor. Bu merkez tarafından kullanılan bölümde eski ve ekonomik kullanım ömrünü doldurmuş durumda. Her iki taraf yıktırılıp çok modern bir bilim sanat merkezi yapılabilir. Bu konuyu Milli Emlak ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin dikkatine sunuyorum.

Not : Bu makaleyi yazdıktan sonra aldığım bir bilgiyi paylaşayım. İŞ-KUR İl Müdürü Ömer Aslan bu konuda yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini ve bu binanın yakın bir zamanda özel sektöre kiralanmak üzere ihaleye çıkılacağını belirtti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER