Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

KARAMSARLAR!..

Coronavirüs’ü salgınının yaygınlaşmaması için alınan önlemlerden biri de bazı işyerlerinin kapatılmasıydı ve normalleşme sürecinin başlatılması ile birlikte söz konusu işyerlerinin çoğu açıldı, geriye kalan işyerlerinin sahipleri de kendilerine ne zaman müsaade edileceğinin bekleyişi içindeler. 1 Haziran’da işyerlerini açmaları münasip görülen  kahvehaneler, çay salonları, lokantalar ve diğer işyerlerinin sahipleri, 2,5 ay kapalı kalan işyerlerini açarak hizmetlerini icra etmeye başladılar ve  nabızlarını tutmaya çalıştığım işyerlerini yeniden açan bazı hemşerilerimiz; “Maddi açıdan sıkıntı yaşıyoruz.. Yeniden ekmek teknelerimizin başına geçerken, şimdi de içine girdiğimiz borç batağından nasıl çıkacağımızın derdine düştük.. Sosyal mesafeyi içeren kurallara riayet ediyoruz ve bu nedenle müşteri sayımızda yarı yarıya azalma oldu… Bazı çay salonu esnafları, bu nedenle çay ücretine zam yaptı..  Bizler başkaları gibi, dağıtılan 1000 TL’lik yardımdan bile yararlandırılmadık ve mağduriyetimizin giderilmesine yönelik beklentilerimize sahip çıkılmadı…” diye yakındılar.

Bir lokanta işletmecisi hemşerimiz de; “Şehirlerarası ulaşım seferleri düzenleyen otobüslerde alınan yolcu sayısında yarı yarıya bir azalma uygulandığından, bazıları zarar etmemek için bilet fiyatlarını arttırmışlardı ve bazılarının aşırı şekilde artış yaptıkları duyumu alındığından Ulaştırma Bakanlığınca kilometre mesafesi dikkate alınarak bir ücret belirlenmişti.. Böylelikle hem otobüs firmalarının zarar etmelerinin önüne geçildi, hem de vatandaşların kazıklanmaları önlenmiş oldu… Lokantalarda da sosyal mesafe uygulanıyor ve 20 masası olan bir lokantanın hizmete sunulan masa sayısı 10’a düşmektedir. Bu nedenle yemek tarifelerinde bir değişiklik yapılması gerekiyor. Yemek fiyatlarının zamlanması durumunda müşteri sayısında daha da bir azalma yaşanması ihtimali yüksektir. Ayrıca, vatandaşlarımızın satın alma güçlerindeki azalma, sürüm yapmamızı engelleyecektir… Rabbim, inşallah bizleri bu salgından kurtarmaya çalışanların emeklerini boşa çıkarmaz.. Satın alma güçlerini kaybeden halkımızın da mağduriyetlerini giderecek önlemlerin acilen alınmasını temenni ediyorum…” sözleriyle görüşünü aktardı. Yani, 2,5 ay sonra yeniden işyerlerini açan esnaflarımızın karamsarlığına tanık oldum ve derin üzüntü duydum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER