Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

KEFEN İÇİN AYIRDIĞINIZ PARANIZ VARSA!!!

Koronavirüs pandemisinin de etkisiyle ekonomik sıkıntı tavan yapmışken vatandaşlara samimiyetle seslenerek diyoruz ki (ÇIKARIN YASTIK ALTINDAKİ DOLARLARINIZI, EUROLARINIZI, ALTINLARINIZI!!!) Devlet Babayı örnek alın. Devlet Baba, ekonomik sıkıntıları atlatmak için (yeter ki vatandaşlarım rahat ve huzur içinde olsunlar) diyerek Merkez Bankasındaki İHTİYAT AKÇESİNİ bile kullandı. Bir adı da KEFEN PARASI olan İHTİYAT AKÇESİ BÖYLE SIKINTILI BİR ZAMANDA KULLANILMAYACAKTI DA NE ZAMAN KULLANILACAKTI! KEFEN PARASI İÇİN KALACAĞINA, KOMADAKİ EKONOMİYİ KURTARMAK İÇİN KULLANILIRSA DAHA AKILLICA DEĞİL Mİ!!!

Biz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları ve özellikle Müslümanlar, belli bir yaşa geldiğimiz zaman KEFEN PARASI tedarik etmek derdine düşeriz! Öldüğümüz zaman, cenazemiz yerde kalmasın diye, sandığın bir köşesine ya para, ya da birkaç sarı altın koyarız. Çoluk çocuğumuza da, (ÖLÜRSEM, KEFEN PARAM SANDIKTA) diyerek  vasiyet ederiz. Para olarak daha önce TÜRK LİRASI koyarken, son yıllarda ya DOLAR, ya da EURO KOYUYORUZ! Öyle ya, düşünün ki, kefen parası diye sandığa 10 bin TL koydum. Ben ölünceye kadar geçecek zaman içinde o 10 bin liranın satın alma gücü yaşanan enflasyonlar sonucu belki de sıfırlanacaktır. Bunun için, KEFEN PARASI ya DÖVİZ ya da ALTIN cinsinden olsun ki işe yarasın!!!

Evet, ortadirek sınıf olarak nitelendirilebilecek vatandaşların ekseriyetinin KEFEN PARASI için ayırdıkları bir İHTİYAT AKÇESİ VARDIR. Diyeceğim şu ki VATANDAŞLAR OLARAK DEVLET BABAYI ÖRNEK ALALIM, YASTIK ALTINDA KEFEN PARASI OLARAK TUTTUĞUMUZ DÖVİZİMİZ, ALTINIMIZ VARSA HEMEN ÇIKARALIM VE PİYASAYA SÜRELİM. BU SURETLE KOMADA OLAN EKONOMİYİ CANLANDIRALIM!

Denilebilir ki, (BİZİM KEFEN PARAMIZDAN NE ÇIKAR. BAŞKA ÜLKELERDE AÇTIKLARI GİZLİ HESAPLARA DÖVİZ YATIRMIŞ OLANLAR GETİRSİNLER DE İŞE YARASIN!) 

Doğru ama Türkiye’den kaçırarak, vergi cenneti dış ülkelerdeki bankalara döviz yatırmış olanlar varsa hiç getirirler mi! Zaten GİZLİ HESAPLARINDAKİ DÖVİZLER HIRSIZLIK, VURGUN, TALAN PARASI DEMEKTİR! ŞEREFLERİ OLSA, BÖYLE YOLLARA TEVESSÜL EDERLER MİYDİ! TÜRKİYE’DE EKONOMİK DARBOĞAZ VARMIŞ, TÜRK EKONOMİSİ CAN ÇEKİŞİYORMUŞ, BU GİBİ NAMUSUZ, ŞEREFSİZ, HAYSİYETSİZLERİ IRGALAR MI…

Bu bakımdan namuslu, şerefli, haysiyetli vatandaşlarıma seslenerek diyorum ki, YASTIK ALTINDA VEYA SANDIK DİBİNDE BİRİKTİRDİĞİNİZ KEFEN PARALARINIZ VARSA, LÜTFEN ÇIKARIN. ÇIKARIN DA, YOĞUN BAKIMDA OLAN VE KOMAYA GİRMİŞ BULUNAN EKONOMİMİZİN CANLANMASINA, HAYAT BULMASINA KATKI SAĞLAYIN! HEM, KEFEN PARASINI KÜÇÜMSEMEYİN! UNUTMAYIN, DAMLAYA-DAMLAYA GÖL OLUR!!!

ANEKDOT

Mahalli lisanlarımızdan KÜRTÇE ile vurgulanan güzel bir deyim vardır. “RAHMET SER KEFENDİZ!” deriz. Bunun anlamı, “KEFEN HIRSIZINA RAHMET”TİR. Bu deyime sebep olduğu söylenen olayı anlatalım. Çünkü bütün atasözlerinin, deyimlerin mutlaka bir hikâyeleri vardır. İşte  “RAHMET SER KEFENDİZ!” deyiminin sebebi olan hikâye:

Öyle anlatılır ki, geçmiş yıllarda, işi KEFEN HIRSIZLIĞI olan biri varmış. Adına NEBBEŞ de denilen bu KEFEN HIRSIZI, yeni ölenlerin mezarlarını açar, kefenlerini çalarmış. İşte, bu kefen hırsızı, ölüm döşeğindeyken, oğlunu çağırmış ve vasiyette bulunmuş. Demiş ki:

-Oğlum, ben çok günah işledim. İş olarak sana KEFEN HIRSIZLIĞINI devrediyorum. Çünkü başka ne bir sermayem var, ne bir hünerim. Ancak, bana rahmet okunması için Baban olarak bir vasiyetim olacak. Kefenlerini çaldığın mevtaların kıçlarına bir de kazık çakacaksın ki, millet bu durumu görüp, bana rahmet okusun!

Adam ölmüş, oğlu da vasiyeti gereği, mezarlarını eştiği ve kefenlerini çaldığı mevtaların kıçlarına birer kazık çakmağa başlamış. Bu durumu gören ve eski KEFEN SOYUCUNUN yerini yenisinin aldığını fark eden Şehir halkı da, eski NEBBAŞA gerçekten de rahmet okumağa başlamışlar. Ve “RAHMET SER KEFENDİZ” demeğe başlamışlar. Çünkü eski NEBBAŞ hiç olmazsa, mevtalarının kıçlarına kazık çakmıyormuş. İşte, “KEFEN HIRSIZINA RAHMET” okutulması şeklindeki deyimin vücut bulmasının hikmeti buymuş!

TAŞLAMALAR

DÖVİZ FİYATLARINDA

DÜŞÜŞ OLMUYOR NEDEN

MERKEZ BANKASINDAN DA

MÜDAHALELER VARKEN

DÖVİZ-ALTIN FİYATI

YÜKSELDİKÇE YÜKSELİR

KİMLER İÇİN DIŞARDA

DÖVİZİ VAR SÖYLENİR

TÜRKİYE’DEN KAÇIRIP

DIŞ ÜLKELERDE DÖVİZ

HESABI AÇANLAR VAR

OLMA APTAL VE KERİZ

KİM KİME NEDEN APTAL

DEDİ DÜŞÜNÜN BUNU

İFLAH OLMAZ KÖTÜDÜR

BİL Kİ HAİNİN SONU

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER