Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

KISA ZAMANDA YENİDEN ELE ALINAN HİZMETLER…

Her alanda savurganlıkların yaşandığı

Her alanda savurganlıkların yaşandığı ülkemizde, bu olumsuzluğu asgari düzeye çekecek önlemler alınmadığından, ekonomimiz tahminlerin üstünde bir zarar görmeye devam ediyor. Bugünlerde Belediyemizin  icra ettiği hizmetlerden birinin, yetersiz kalan yer altındaki su kanalizasyonunun borularını değiştirmek olduğunu gözlemleyince, şehrin altyapı hizmeti bağlamında duyduğum üzüntü tazelenmiş oldu.

“Türkiye’nin en geri kalmış illerinden biri” olarak saptandıktan sonra Almanya Kalkınma Bankası ile Avrupa Yatırım Bankası’nın “Büyük bölümü hibe”  şeklinde Siirt’in altyapısı için kullandırılan krediyi anımsadım ve önemli hizmetin, hazırlanan projesine göre yapılmamış olması yüzünden kısa zamanda zarar hanesine geçmiş olduğu gerçeğini hatırlatan çalışma nedeniyle, konuya bir kere daha dikkat çekmeyi görev addettim.

Başka illerimizde de yağışlar meydana geldiğinde o illerdeki yolların nasıl göl deryasına dönüştüklerini TV kanallarındaki görüntülerden izlemeyenlerimiz yoktur sanırım. Demek ki oralarda da gerçekleştirilen altıyapı hizmeti, standartlara uygun olarak yerine getirilmemiştir ve bu nedenle önemli hizmetin yeniden ele alınması gerekliliğiyle karşı karşıya kalınmaktadır. Şayet önemli hizmetin kısa zamanda zarar hanesine geçmesine yol açan durumlara meydan verilmese, bu hizmeti yürüten belediyelerimizin büyük bir çoğunluğu, borçlu olmaz ve beklenen diğer yerel hizmetleri gecikmesiz olarak yerine getirme şansı bulacaklardı. Maalesef, ülke genelinde gerçekleştirilen altyapı hizmetleri gereğince denetilmediğinden, birkaç yıl içinde yeniden ele alınması gereken bir konum içine giriyorlar.

İlimiz altyapısı için o dönemin rakamlarıyla yaklaşık 70 trilyon harcandığı halde, hizmetin yenilenmek durumunda kalması üzen ve düşündüren bir durumdur. Ülke genelinde söz konusu hizmetler için harcanan yüklü paraların kısa zamanda zarar hanesine geçmesi, ülkemiz ekonomisine tahminlerin üstünde zarar veriyor ve söz konusu önemli hizmetler konusunda denetim mekanizmasının çok güçlü şekilde yerine getirilmesini sağlayacak önlemlerin vakit geçirilmeksizin devreye sokulmaları gerekmektedir. Aksi halde bu önemli hizmetler için yapılan yüklü harcamalar, bundan böyle de kısa zamanda zarar hanesine geçmeye devam edecektir.