Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

KORKULMAZ MI?

Dün saat 13.30 sularında Siirt il merkezine düşen sağanak yağış, yürekleri ağızlara getirdi.. Ani şekilde başlayan sağanak yağıştan korunmak için çatı altlarına, ve tanıdıkları işyerlerine kapak atan hemşerilerimiz, son zamanlarda yurdumuzun bazı yörelerindeki sağanak yağışların nasıl sele dönüştüklerinden söz ederlerken; “İnşallah, bu yağış kısa zamanda diner ve bir sel felaketiyle karşı/karşıya kalmayız…” niyazında bulunarak, söylemleriyle sel felaketinden nasıl korku duyduklarını vurguluyorlardı. Bereket versin ki yağışlar sele dönüşmedi ama bazı işyerleri bodrumlarının su aldıklarını öğrendim ve yine de ucuz atlattık diye şükrettim.

Aylardır coronavirüs’ü ile yatıp/kalkarak korkunç salgının bir yerlerden bizlere bulaşması korkusu içinde kara/kara düşünürken, deprem uzmanlarınca; “Büyük bir depremin ayak sesleri…” diye ifade edilen depremlerin de son zamanlarda sık/sık yaşanıyor olması ve bazı illerimize düşen sağanak yağışların sel felaketine dönüşmesi, korkularımızın katmerleşmesine neden olmaktadır. Afetlerden ve afetler kadar tehlikeli olan ölümcül salgından nasıl korkulmasın ki?. Çünkü söz konusu afetler ve musibetler ölümlere, ekonomik açıdan büyük zararlara yol açmakta ve ekonomik açıdan da büyük zararlar tevlit etmektedir.

COVİD-19 musibetinden kurtulmak için aşısının, ya da ilacının bulunmasını beklerken, Çin’de bir başka pandeminin görüldüğü ve yayılma tehlikesi bulunduğunu dile getiren haberler, korkularımızı zirveye taşımıştır. Ölümcül bir virüsle boğuşmamız yetmiyormuş gibi, her noktasında deprem riski taşıyan ülkemizin 7,2 büyüklüğünde bir deprem ile karşı/karşıya kalabileceğinin deprem uzmanları tarafından bir kere daha dile getirilmesi, halkımızı ürkütüyor ve gizli düşmanı yok etmek gayesiyle aşısını veya ilacını bulma çalışması devam ederken, olası büyük bir depremin en az can kaybı ve hasarla atlatılması için gereken önlemlere öncelik tanınmalıdır. Ülke yönetiminde söz sahibi olanlar birbirlerini karalama ve siyasi muhasebelerini her şeyin üstünde tutma yerine, artık önceliklerimize eğilmeyi hedeflemelidirler ve bu beklentiden kaçmaya asla ve asla hakları yoktur!.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER