Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

KÖŞE YAZARLIĞININ DEĞİL, GAZETECİLİĞİN DAYANILMAZ AĞIRLIĞI

Milliyet Gazetesinin deneyimli yazarlarından

Milliyet Gazetesinin deneyimli yazarlarından Mehmet Tezkan,  “Yaz Ama Benim Adımı Verme” başlığı altında bir makale yayınladı. Sayın Tezkan makalesinden işadamlarından hukukçulara, siyasetçilerden velilere kadar toplumun her kesimin kendilerine birçok bilgiler aktardıklarını ancak isimlerinin verilmesine izin vermediklerini belirtiyor. Tezkan’ın vurguladığı bir başka noktada  toplumun her kesiminden insanların gazeteci , köşe yazarı ve televizyon yorumcularından daha keskin yazılar daha sert haber ve yorumlar istediğini aktarıyor. Çeşitli kesimleri örnek veren Tezkan, bu durumu köşe yazarlığının dayanılmaz ağırlığı olarak nitelendiriyor.

Hiç adetim olmadığı halde bu makaleyi iki kez okudum. Hem şükrettim hem  de teselli buldum. Şükrettim, çünkü biz bunu  küçük ve kapalı bir toplum olduğumuz için yalnızca Siirt’e has bir şey olarak görüyorduk. Teselli buldum; çünkü bizde aynı  şeyleri dinliyor, aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Bizim ki  belki bir tık fazlasıdır. O da bizde, Sayın Tezkan’ın belirttiği gibi yalnız köşe yazarlığında değil habercilikte de aynı sıkıntıyı yaşıyor olmamızdır.

Gerçekten toplumun her kesiminden insanlar  sürekli bazı şeyleri aktarıp, bunları dile maltepe escort getirmemizi istiyorlar. Onlarında tutumları “beni görmedin,  benden duymadın.” Bunların bir bölümünü anlamak kolaydır. Sonuçta meydana geldiği olumsuzluktan zarar görmemiş olabilir ve bu nedenle başının ağrımasını istemiyor olabilir diye düşünebilirsiniz. Yanlış bir tutum olsa bile anlayışla karşılayabilirsiniz.  Ama bazıları var ki,  olaydan nasıl etkilendiklerini veya herhangi bir kişiden nasıl büyük zararlar gördüklerini saatler boyu anlatır dururlar. Anlatımları bittiği zaman da klasik cümleyi söylerler; “söylediklerimin hepsi doğru, ama benden duymuş olma… Zaten ben seni görmedim.” Yahu arkadaş bu olaydan veya bu kişiden zarar gören  sensin, sen adını vermek istemiyorsan  ben bu durumu nasıl yansıtayım? dememizde bir çare olmuyor.

Üstelik çoğu zaman bu  söylenenleri  başka kaynaklardan doğrulama imkanı bulamıyoruz. Dolayısıyla yanlış varsa öyle devam edip gidiyor. Bizde bu çekingenlik oldukça yanlış yapan, kötülük yapan, hırsızlık yapan insanlara gün doğuyor. İnsan, İsmet Paşaya atfedilen; “Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket kurtulamaz “ sözünü hatırlamadan edemiyor.

Özetle, bu durum  Sayın Tezkan’ın belirttiği gibi yalnız köşe yazarlığının değil, tümüyle  gazeteciliğin dayanılmaz ağırlığını oluşturuyor diye düşünüyorum.