Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

MERAKLA BEKLENEN ÇALIŞMA

İlimizin en önemli sorunlarından biri işsizliktir ve bu nedenle istihdama yönelik açıklamalar yapılınca, işsizler haklı olarak akıbetini merak ederler. Bilindiği gibi Şirvan ilçemizde zengin bakır madenleri vardır ve bu madenler işlenmek üzere Çin’e gönderilmekte ve orada işlenen bakır madenini küçümsenmeyecek bir fiyatla Çin’den satın almaktayız. İşte, Şirvan’da çıkarılmakta olan bakır madeninin yerinde işlenmesine yönelik olarak yapılan girişimden olumlu sonuç alındığı ve İstanbul’da ikamet eden işadamı hemşerimiz Fikret Baydarman’ın yabancı ortaklarla birlikte kurmaya karar verdiği Bakır Madenlerini İşleme Tesisinin Ekonomi Bakanlığımızca “Stratejik Yatırımlar” programına alınarak Bakanlıkça gerekli desteğin verileceği ve kurulacak tesis sayesinde binlerce işsize ekmek kapısı aralanacağı duyurulmuştu.

Şirvan ilçemizdeki Bakır madenlerinin işlenmek üzere Çin’e gönderilmiş olması, zenginliğimize sahip çıkamadığımızın bir göstergesiydi ve bu madenlerin işletilmeye başlandığından itibaren burada işlenmeleri için fırsat buldukça ilgililerin dikkatini çekmeye çalışmıştık. Yıllar sonra da olsa, Bakır madenlerinin Şirvan ilçemizde işlenmesine imkan sağlayacak bir şansın doğmuş olmasını, kendilerine ekmek kapısı aralanmasını bekleyen işsiz vatandaşlarımızın yanı sıra, ülke ekonomisine sunacağı katkı nedeniyle, “Müjde” niteliğindeki açıklamalara tüm Siirt’li hemşerilerim sevinmişti. Bu sevinci bir kere daha belirtirken, kurulacak tesise yönelik çalışmanın halen başlamamış olmasından söz edildiğini de vurgulamak isterim. Bazı işsiz gençler; “Bakır madenleri işleme tesisi yapıldığı taktirde çok sayıda istihdam gerçekleştirileceği belirtilmişti ve bu nedenle tesisi kurma çalışmasının ne zaman start alacağını merakla bekliyoruz. Bir ayakkabı fabrikasının da kurulacağı dile getirilmiş ve burada da az sayıda olsa bile bazı işsizlere ekmek kapısı aralanacak diye sevinmiştik ama, bu tesisten de ses seda çıkmıyor. Bizi rahatlatacak açıklama yapılır mı, yapılmaz mı bilmiyoruz ama, verilen müjdelerin hayata geçirilmesin sağlayacak çalışmalar başlamadıkça, ister istemez karamsarlık içine giriyoruz..” demektedirler.

Dile getirilen müjdelerin hayata geçirilmelerine yönelik çalışmaların başladığına tanık olmak isteyen işsiz gençler, bu değerlendirmelerinde haklıdırlar. Çünkü, toplumumuzda en büyük mağduriyeti yaşayan, ne yaptıkları, nasıl geçindikleri bilinmeyen işsizlerimizdir. Bu bakımdan, verilen müjdelerin ilgililer tarafından ısrarla takip edilmesi gerektiğine dikkat çekiyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER