Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

“MÜTTEFİKLİKTEKİ” SAMİMİYETSİZLİK…

ABD’nin ülkemize yönelik benimsenmeyen tavır ve tutumuna gösterilmekte olan tepkiler artarken, bu ülkenin müttefikliği ve stratejik ortaklığının kararlılıkla sorgulanmıyor olmasına, doğrusu anlam veremiyorum. Kıbrıs Barış harekatları esnasında bizlere “silahımı kullanma!” ve yine bir zamanlar “haşhaş ekme!” diyen ABD’nin çekiç güç döneminde sergilediği olumsuzluklar unutulmamışken, yine de aldığı önemli kararlarda kendisiyle birlikte hareket ediyoruz. Şimdiki Suriye yönetimini devirmeye yönelik verdiği mücadele nedeniyle safında yer almamıza rağmen, komşu ülkede DEAŞ dışındaki diğer terör örgütlerine silah yardımında bulunmaması talebimize kulak tıkayan, bizleri ekonomik yaptırımlarla tehdit eden ve en önemlisi 15 Temmuz’da alçak ve hain kalkışma ile ülke yönetimini ele geçirmeye çalışan bir terör örgütünün başını ülkesinde barındırmaya devam eden ABD’nin, gerçek bir müttefik ve stratejik bir ortak olmadığı net şekilde gün ışığına kavuşmuş bulunuyor ve bu samimiyetsizliğine rağmen, yine de kendisinden kopamıyoruz.

Rusya ile yakınlaşmamızı hazmedemeyen ABD’nin, bundan sonra da müttefiklik ve stratejik ortaklık noktalarına aldırış etmeyeceği görüşünü paylaşan kamuoyumuz; “Bu ülke, gerçek bir müttefik ve stratejik ortak olmadığı gerçeğine yönelik tavrını açıkça sergilerken, ondan tamamen kopma noktasının neden masaya yatırılmadığını anlamakta zorlanıyoruz. Ülkemiz için tehlike oluşturabilecek terör örgütlerine silah yardımında bulunmayın diyoruz, bulunuyorlar. Sipariş ettiğimiz F-35 uçaklarını vermek için S-400 füzelerini Rusya’dan almaktan vazgeçin diyorlar.. İran’a uygulan yaptırımlar cümlesinden olarak komşu ülkeden petrol almamamızı istiyorlar… Bizleri en çok düşündüren husus; ülkemiz yönetimini ele geçirmeye kalkışan bir terör örgütünün alçak ve hain ele başını vermemek için hukuk kılıfına sığınarak bizleri oyalamalarıdır.. Bu bakımdan ikide bir tepki gösterildiğinin dile getirilerek gereğinin yapılmamasından üzüntüsü duyuyor ve hakkımızı kullanmaya bir engel mi var diye düşünmeden edemiyoruz…” sözleriyle tepkisini seslendirmektedir.

Sadece ülkemizi ele geçirmeye kalkışan bir münafığı bizlere teslim etmemesi bile, müttefiklikten vazgeçilmesini gerektiren bir tavırdır ve kamuoyumuz bu konudaki tepkisinde yerden göğe kadar haklıdır!..

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER