Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

NİYE GÜVENİLSİN!..

Dışişleri Bakanlığımız kaynaklarından sızan

Dışişleri Bakanlığımız kaynaklarından sızan bilgiye göre; ABD ile Menbiç konusunda start alan “Çalışma Grupları Toplantıları” ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun görevine başlayacağı zamana kadar askıya alınmış bulunuyor. Suriye krizine siyasi çözüm üretmek için Rusya ve İran ile birlikte hareket eden ülkemiz, sınırlarında tehdit oluşturabilecek terör gruplarına yönelik başlattığı operasyonları Menbiç’te de sürdürmeyi hedefliyor ve bu nedenle burada iki üssü bulunan ABD’nin, silahla desteklediği YPG’yi buradan uzaklaştırmasını ve IŞİD ile mücadelede başka bir terör örgütünü kullanmamasını istiyordu, ancak “stratejik ortak” diye de ifade edilen ABD, bu isteğimizi yerine getirmiş değildir. ABD Başkanı Trump’ın “Askerlerimizi Suriye’den çekeceğiz” açıklamasına gelince, bazı ilgililerimizce “memnuniyet verici” olarak karşılandıysa da başka ABD yetkililerince yapılan çelişkili açıklamalar nedeniyle olsa gerek; iki ülke arasında start alan “Çalışma Grupları Toplantılarının” yeni ABD Dışişleri Bakanının göreve başlayacağı zamana ertelenmesi uygun mütalaa edilmiştir. Medyada yer alan bu konudaki haberi okudukları anlaşılan bazı hemşerilerim; “Yılların dost ve müttefiki, stratejik ortağı diye ifade edilen ABD; her zaman için bu deyimlerle örtüşmeyen tutum ve davranışlar sergilemiştir. Son zamanlarda ABD’nin ülkemize karşı olan en önemli olumsuz tavırları; ilgililerimizce DEAŞ gibi görünen terör gruplarına sahip çıkarak büyük ölçüde silah desteği vermesi ve 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını yöneten Fethullah Gülen’i halen Pensilvanya’da barındırarak ülkemize teslim etmemesidir. Ülkemizin bekasına son vermek isteyen birini barındıran bir ülkenin hiçbir zaman için müttefik ve stratejik ortaklığa uygun hareket edeceği düşünülemez ve bu görüşü paylaşan vatandaşlarımız, sözde müttefikliğin sonlandırılmasına yönelik kararlı adımlar atılmamasına bir anlama veremiyoruz…”…diyorlar.

Askıya alındığı belirtilen “Çalışma Grupları” toplantılarının askıdan indirildiğinde, arzu ettiğimiz şekilde bir uzlaşma sağlanıp-sağlanamayacağı hususunda sağlıklı bir tahmin yapmak mümkün değildir derken, uzlaşma sağlanmış olsa bile halkımızın bu ülkeye bundan böyle de dost ve müttefik gözüyle bakmama kararlılığında olduğunu, gözlemlerim doğrultusunda vurgulamak isterim.

Halkımız, ABD’ye karşı gösterdiği büyük tepkide yerden göğe kadar haklıdır. Birçok önemli konuda ülkemizin aleyhinde bir tutum sergileyen ABD’ye neden güvenilsin ki!..