Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

 OKULLAR GÜVENLİ Mİ?

Okullar güvenli mi? Elbette burada covid-19 açısından güvenli olup olmadığı tartışılıyor. Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, okulların birçok yerden daha güvenli olduğunu belirtti. Bazıları bu görüşe soğuk bakıyor ama ben bu görüşe katılıyorum.. Neden katılıyorum? Bunu kısaca özetleyelim.

Öncelikle şunu belirteyim ki, covid-19 konusunda yetkili yetkisiz bütün insanlarımızın kafası karışık.. Her şeyden önce düşmanla ilk defa karşılaşıyor olmamız ve onunla ilgili bilgilerimizin de her geçen gün mutasyona uğrar gibi değişikliğe uğraması ve bu kafa karışıklığının temelinde yatan temel unsurlardır. Dolayısıyla toplumdaki bireylerin bu konuda söylediklerinin birbirleriyle uyuşmaması çok doğaldır..

Bunu belirtikten sonra okullar neden güvenli? Her şeyden önce okullar kontrol altında olan kurumlar. Buralarda hijyene azami dikkat gösteriliyor. Belirli periyotlarla okulların bütün mekanları dezenfekte ediliyor ve en ufak bir ihmal dahi söz konusu olamaz. İkinci bir nokta ise okullarımızda görevli olan personeller hepimizin bildiği gibi toplumu aydınlatan öğretmenlerimizdir. Onların bu konuda herkesten çok daha duyarlı ve aynı zamanda bilinçli olduklarına inanıyorum.. En ufak bir şüpheli durumda bile gereken önlemlerin alınmasını sağlayacaklardır.

Okulların bu avantajları ile birlikte çocuklarımızın sıkça gittiği diğer mekanların dezavantajlarını düşündüğümüzde, okulların daha güvenli olduğu ortaya çıkıyor. Çocuklarımız her gün sokaklarda saatler boyunca oynuyorlar.. O sokakların güvenliği konusunda ne kadar eminiz? Yine çocuklarımız parklara ve oyun alanlarına gidiyorlar. Buralarda yerlere düşüyorlar, oyunlar esnasında akranları ile çok yakın temaslarda bulunuyorlar. Bir de market ile alışveriş yerleri var. Buralarda oldukça uzun bir zaman geçiren çocuklarımız var ve buraların güvenliğinden ne kadar emin olabiliriz diye kendi kendimize sormamız gerekiyor.

Özetle, okullarımız covid-19 açısından güvenli yerler.. Çünkü buralar kontrol altında ve buralarda görev yapan öğretmenlerimiz bilinçli.. Bu nedenle endişe etmeye hiç gerek yok.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER