Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

ÖNAYAK OLUNMALI!

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri işsizliktir ve ilimizdeki işsizlik oranı Türkiye geneli ile bölge içinde en yüksek düzeydedir. Yıllar önce hizmete açılan Siirt Organize Sanayi Bölgesinde kurulacağı umut edilen tesisler sayesinde birçok işsiz vatandaşımıza ekmek kapısı aralanması beklendiyse de işadamlarına yapılan yatırım çağrılarına kulaklar tıkalı kaldı ve halen de sanayi bölgesindeki parsellerin çoğu boştur.

Daha önceleri bölgede huzur olmadığı gerekçesine sığınanların, Siirt’imizin en güvenli liman olmasına rağmen şimdi de herhangi bir yatırım talepleri olmuyor ve bu duruma gerekçe olarak “Önümüzü göremiyoruz..” dedikleri duyumunu aldığımdan önemli konuya bir kere daha eğilme gereğini duydum. Yapılacak yatırımlara her türlü desteğin verileceği ifadelerine kulakların tıkalı kalması, işsizlik alanında çekilen sıkıntının tırmanacağı ihtimalini güçlendirmektedir ve böyle bir durumun yol açacağı olumsuzluklardan hepimiz nasibimizi alabiliriz. Bu bakımdan Siirt Organize Sanayi Bölgesinde boş bekleyen boş parselleri istihdam alanlarına dönüştürmek için sadece iş adamlarından medet ummak yerine el ele vererek işsiz gençlere sahip çıkacak adımlar atmalıyız. Daha önceleri de fırsat buldukça bu önemli konuya değindiğimde kalkınmış ülkelerde olduğu gibi kooperatifçilik ruhuna ihtiyaç olduğunu vurguluyordum ve şimdi de işsizliği asgari düzeye indirgemek için bu ruhu hayata geçirmeye yönelik adımları birilerinin atmasında yarar vardır diyorum.

Hemşerilerim maddi imkanları ölçüsünde sermayelerini birleştirerek Organize Sanayi Bölgesinde küçük ve orta ölçekli tesisler kurabilirler. Böyle bir girişimin yaşama geçirilmesi durumunda şüphesiz ki yatırımcıya verilecek olan destek, girişimde bulunanlardan esirgenmeyecektir. Önemli olan güvendir ve durumlarına göre kurulmasına karar verilecek bir tesise ortak olanlar işsizlerimize ekmek kapısı aralarken sadece Siirt’in değil ülkemiz ekonomisine de katkı sağlayacaklardır. Bu beklentiye yönelik önayak olabilecek çok sayıda hemşerimiz olduğu inancını taşıdığımdan, önemli konuda sadece yatırımcıların devreye girmesini beklemekten vazgeçelim diye bir kere daha değerli hemşerilerimin dikkatini çekiyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER