Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

ÖNLEME EVET AMA KORKUYA HAYIR

Birkaç aydan beri artan bir tempo ile gündemlerimizin değişmez tek maddesi coronavirüs olmaya başladı. Sabah uyarır uyanmaz ilk konuştuğumuz konu veya okuduğumuz haber coronavirüs, gece yatarken de konuştuğumuz son konu yine bu hastalık.

Konuyu konuşmak, tartışmak ve ele alınabilecek önlemler hakkında bilgi almak çok mantıklı ve hepimizin yapması gereken bir konu. Ancak konu artık önlem almaktan öteye geçiyor. Birçok hemşerimizde bir panik havası sezinleniyor ve esas ürkütücü olan nokta da bu.

Geçen gün bir hemşerimizle konuşuyordum, korkusu yüzüne ve sesine yansıyordu. Bunun yanlış olduğunu ve bu durumun aslında işi daha da kötüye götürdüğünü, bu korkunun başta bağışıklık sistemi olmak üzere bedeninde birçok olumsuzluğa yol açacağını kendisine anlatmaya çalıştım. Sanırım biraz rahatladı. Ancak bu doğru-yanlış bu kadar yoğun haber bombardımanı karşısında ne kadar bir süre etkili olur?

Tanıdık bir eczaneye uğradım. Benzer bir durumu orada da gördüm. İnsanlar neredeyse akın ediyorlar diyebileceğimiz bir durumda. Hepsinin tek isteği kolonya, alkollü mendil ve maske. Bunların çoğu da bulunmuyor. Hatta eczacı hemşerimiz Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ülkemizde ilk vakanın görüldüğünü açıklamasının ardından sabah saat 08.00’den itibaren bu durumun devam ettiğini belirtti ve bu durum tabii ki ülke genelinde görülen bir durum.

Benzer bir durumu yıllar önce kuş gibi salgınında görmüştük. Hatta o dönemde rahmetli kardeşim Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu’nun vatandaşın moral ve motivasyonunu yükseltmek adına verdiği tavuk etinden yapılma ziyafeti hatırladım. Rahmetli Kuzu, insanların artık beyaz et yemeyi terk ettikleri bir dönemde Ticaret ve Sanayi Odasında beyaz etten yapılan yemeklerden bir ziyafet vermiş ve ilk başta kendisi bu yemeklerden yemişti. Bu hareket o zaman halkta bir rahatlama sağlamış ve tekrar beyaz et tüketilmeye başlanmıştı.

Özetle, bundan sonra hayatımızda hijyene ve bağışıklık sistemimizi güçlendirecek besinlere daha fazla yer verelim. Ama paniğe ve korkuya asla.

Önleme evet ama korkuya asla…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER