Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

PETROL ZENGİNLİĞİNİ KUCAKLAYABİLSEK

Etrafımızı çevreleyen ülkelerde zengin petrol yataklarının bulunmasına karşın, ülkemizin aynı zenginliğe sahip olmaması, zihinlerde soru işaretlerine yol açan bir durumdur ve zaman-zaman petrol aramalarına ilişkin  yapılan umut verici açıklamalara rağmen henüz arzulanan bir petrol zenginliğini kucaklamış değiliz.  Ülkemizin başka yerlerden en çok ithal ettiği ihtiyaç kalemlerinin başında petrol ve doğalgaz gelmektedir. Bünyemizde üretilen petrolün ihtiyacımızın sadece %5-6’sını karşılıyor olması, petrol fakiri olduğumuz anlamına gelmektedir. Oysa, yıllar önce hazırlandığı gün ışığına çıkan “Petrol Haritası”, ülkemizde zengin petrol yataklarının bulunduğu tespitlerinin sonucundan başka bir şey değildir.

Halen dünyamızın en değerli ihtiyaç kalemi olan petrol üzerinde çok yönlü entrikalar döndüğü gerçeği ile karşı karşıyayız. Bu zenginlik nedeniyle ülkelerin işgal edildiği, keza Ortadoğu’nun kan gölüne dönüştürüldüğü dikkate alındığında ülkemizdeki petrol zenginliğinin bulunmamasına yönelik bir takım entrikaların söz konusu olabileceği unutulmamalıdır. Yıllar önce kimi yabancı şirketlerde ilimizin bazı noktalarında yapılan petrol arama sondajları esnasında zengin petrol bulunduğu müjdesi verilmesinin ardından, “Rantabl değildir…” denilerek çalışmaya son verildiğini  büyüklerimden duyduğum için böyle bir olasılığa mutlaka kafa yorulması gerektiğini  düşünmeden edemiyorum. Öyle ya; sınırımıza yakın ülkelerde zengin petrol yatakları bulunmuşken, bizlerde de aynı zenginliğin olmaması tuhaf değil mi?

“Nerde petrol varsa orda kavga vardır” ifadesiyle günümüze ulaşan sözler, boşa söylenmiş sözler değil ve bu söylem, petrol bulunması ihtimali güçlü olan yerleri de kapsar sanırım. Güçlü bir Türkiye istemeyen dış odaklar pek ala petrol zenginliğine kavuşmamamızı da hedeflemiş olabilirler. Ekonomimizi hedef alanlar olduğu belirtildiğine göre, böyle bir zenginliğe yönelik çalışmalar konusunda da azami duyarlılığa ihtiyaç vardır. Yıllar önce Batman ilimizin Raman’ın da bulunan zengin petrol, başka noktalarda da aynı zenginlikte petrol yataklarının bulunabileceği olasılığını güçlü kılmaktadır diyerek, petrol çalışmalarına yönelik müjde verenlerin bu noktayı önemsemelerini temenni ederken, yarın gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde alınacak sonuçların ülkemize, halkımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER