Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Cüneyt ARITÜRK
Cüneyt ARITÜRK

ŞEHRİN GİRİŞİNE VURULAN KİLİTLER!

Şehrin girişi önemlidir. Çünkü ayna hükmündedir. Bu konuda önemli bir konuyu anımsatmakta yarar gördük. Şehrin girişinde yan yana duran İş Bankası ve Özel İdare eski binası gerçekten birer ucube gibi durmaktadırlar. Onların arkasındaki eski kasaplar hali de gelişigüzel ve tarihi Çarşı Camiinin silüeteni bozacak şekilde yükseltilmiş bulunuyor. Oysa, bu kesimin de başlangıçta tek katlı olarak kalması konusunda Belediye meclisi kararı alındığı, bilahare yapılan imar değişiklikleriyle ucubeye dönüştürüldüğü bilinmektedir.

Kurtalan istikametinden, Şehre gelişinizde Cumhuriyet Caddesinden arabanızla ilerlerken Şehrin girişini bozan iki ucube bina, arkasında da ucubelikte diğerlerine eşlik etmek için kurgulanmış gibi duran eski Kasaplar Çarşısının üst katları!

Şehrin girişinin güzelleşmesi ve önünün açılması isteniyorsa, iş bankasına ait bina ile yanında bulunan ve Özbel olarak bilinen iş hanının ve eski kasaplar çarşısı üzerinde yükselen yapıtların da bir an önce yıktırılmaları şarttır. Siirt’in girişi önünde duvar gibi duran bu binalar yıktırılmadığı sürece, Şehrin yeni kesimi ile eski kesimi arasındaki bağlantının yeniden kurulması mümkün değilmdir. Hem, tarihi eserlerin etraflarına böylesi binaların yapılmalarının gerçekte yasak olduğunu anımsatalım. Asıl adı Şeyh Hasan El Asakir olan ve (Çarşı Camii) olarak bilinen bu tarihi mabedin silüetini bozan inşaatlara ruhsat verenlerin manevi bir sorumluluk altında olduklarını da belirtelim.

Ayrıca Şehrin yine girişinde olan ve Şeyh Ebul Vefa Türbesinden, Erdef oteline kadar uzanan askeri bölgenin de sivil alana devredilerek, Cumhuriyet Caddesinin bu kesiminde işyerlerinin kurulması gerektiği kanaatindeyiz. Tugayın, geçmiş yıllarda olduğu gibi, Doğu Kışla olarak bilinen alana taşınması, Şehrin girişine vurulan kilidin kırılması anlamına gelecektir.

Şehrin gelişmesine kilit vuran alanlardan biri de mevcut Jandarma Alayı’dır. Artık Şehrin tam ortasına düşen ve dört tarafı sivil yapılarla çevrilmiş bulunan Jandarma Alayı’nın bu kesimden nakledilerek, yine Doğu Kışlaya taşınması stratejik açıdan da önemlidir.

Doğu Kışla olarak bilinen alanda, geçmiş yıllarda 12’nci Tümen adı altında büyük bir askeri birlik vardı. Yani, Doğu Kışla alanı hem Tugaya, hem de Jandarma Alayına yetecek büyüklüğe sahiptir. Bu sorunun çözümlenmesi, elbette HÜKÜMET ve özellikle Savunma Bakanlığı nezdinde yapılacak girişimlere bağlıdır. Bunun için Siirtli bütün etkilileri, yetkilileri ve siyasileri göreve çağırıyoruz. Bütün illerde, askeri birliklerin şehrin merkezlerinden çıkarılması çalışmaları yürütülürken, Şehrimizin gelişmesi açısından bu iki önemli kuruluşun, Doğu kışla olarak bilinen alana nakledilmeleri konusunun ciddi bir şekilde ela alınmasını öneriyoruz…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER