Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

Siirt Belediye Eski Başkanı Tuncer Bakırhan’a Verilen Ceza Bozuldu

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi (BAM), Siirt Belediye eski Başkanı Tuncer Bakırhan’a, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından verilen toplam 10 yıl 18 gün hapis cezası ile ilgili hükmü bozdu.

Mahkeme kararında, Bakırhan hakkında aynı suçlamalarla soruşturmalar yürütüldüğü, bunların sonucuna göre hareket edilmesi istendi, sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Siirt 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan Siirt Belediye eski Başkanı DBP’li Tuncer Bakırhan’a, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlarından toplam 10 yıl 18 gün hapis cezası vermişti. Bakırhan’ı avukatları temyiz için Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu. Gaziantep BAM 3’üncü Ceza Dairesi, Bakırhan ile ilgili Siirt ve Şirvan Cumhuriyet Başsavcılıklarında, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan yürütülen soruşturmaların halen sürdüğünü, yine Batman’da da ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçundan da  soruşturma ve kovuşturmanın yapıldığı, bunların sonuçlarının beklenmesi gerektiğini belirtilerek, hükmü esastan bozulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme kararında, Tuncer Bakırhan’a verilen sonuç ceza miktarı, mahkemenin tutukluluğun devamına ilişkin gerekçesi ile tutuklulukta geçirilen süre göz önüne alınarak hükmen tutukluluk halinin devamına da karar vererek, dosyayı Siirt 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.