Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

SİİRT DEDAŞ’TAN SEVİNDİREN İLGİ

Yaz ve Kış aylarında bölgemizde daha çok hissedilen kaçak elektrik kullanımını önlemeye yönelik yapılan çalışmalardan olumlu sonuç alındığı belirtiliyor. Avrupa Birliğine tam üye olmak için gayret gösteren ülkemizde halen elektrik kaçağı ile uğraşılıyor olması elbette bir talihsizliktir ve bu nedenle kaçağı asgari düzeye çekmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) daha caydırıcı cezaları devreye sokmayı hedefliyor.

Kaçak elektrik kullanımının en çok gerçekleştiği Güneydoğu’da ilimiz Siirt, diğer illere nazaran daha az kaçak elektrik kullanmaktadır ve bu sonuçta, Siirt DEDAŞ yönetiminin gayreti söz konusudur. Şeytanın kulağına kurşun geçmiş yıllarda olduğu gibi sık-sık elektrik kesintisi yaşanmamakta ve arzulanmayan nedenlerle meydana gelen kesintiler olduğunda da anında müdahale edilerek giderilmektedir.  Kimi zaman önlem bağlamında bazı semtlerde elektrik kesintisine gidilecekse abonmanlar uyarılmakta, böylelikle çekilecek sıkıntının asgari düzeyde kalmasına vesile olunmaktadır.

Halkımızın bu zorunlu ihtiyacına yönelik alınmış olan bazı uygulamalardan duyulan rahatsızlıklar vardır ve söz konusu uygulamaları halkın benimseyeceği konuma taşımak yine bu uygulamalara karar veren yetkililerin görevidir derken, hemşerilerimin Siirt DEDAŞ yönetimince bu konuda yaşanan ve kendilerine iletilen sıkıntılara anında vaziyet ederek gösterdikleri yakın ilgiden  derin bir memnuniyet duyduklarını da vurgulamak isterim.

Değişik konularda yaşanan bazı olumsuzluk nedeniyle “Balık baştan kokar” sözünün dile getirilmekte olduğunu dikkate aldığımda, sevindiren ilgide en büyük payın kurumun değerli müdürü hemşerimiz Naci Obut’a ait olduğuna hükmediyorum. Siirt il merkezinde kaçak elektrik kullanımı oranının yöremizdeki diğer illerin çok altında kalması sayın Obut’un denetim mekanizmasını önemsemesinin bir sonucudur. Maiyetindeki çalışanlar, ona uyum sağlamak durumunda kaldıkları için, yaşanan sıkıntılara ilişkin başvurular için anında yapılmakta olan müdahaleler abonmanların takdir ve teşekkürünü kazanmaktadır.

Kaçak elektrik kullanımının ülkemiz gündeminden bir ön önce çıkmasını temenni ediyor ve DEDAŞ’ın sevindirdiği gözlemlenen sıcak ilgisi nedeniyle kurumun güzide Müdürü Naci Obut’a ve şahsında koşuşturan kurum elemanlarına teşekkür ediyorum.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER