Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

SİİRTLİLER KENETLENDİ

Köşemde sık-sık ilgisiz olduğumuzdan ve bir konu etrafında kenetlenememekten dolayı kendimizden sitem ederim. Ama geçen hafta iki ayrı olayda Siirtlilerin arzu edilen kenetlenmeyi gösterdiklerine tanık olduk.

İlk kenetlenme Siirt İl Özel İdare Spor’un kendi sahasında Ağrı 1970 takımı ile yaptığı karşılaşmada çıkan olaylardan dolayı konuk takımın yönetici, siyasetçisi ve hatta gazetecilerinin hep birlikte Vali Ali Fuat Atik’e yönelik olarak başlattıkları  karalama kampanyasında görüldü.

Maçın spor ahlakına ve futbol mevzuatına uygun olarak oynanması için gerekli olan önlemlerin alınmasını sağlamanın dışında bir müdahalesi olmayan Vali Atik’e yönelik bu karalama kampanyasında ortaya atılan iddiaların kabulü  mümkün değil. Kardeş ve kadim şehrin bazı kesimleri ağzı torba değil misali dillerinin ucuna gelen her şeyi söyleyebiliyor ve ithamlarda bulunabiliyorlar. Nitekim Siirtliler, taraftarı, siyasetçisi, sivil toplum örgütleri ve basını ile buna karşı çıktı ve Vali Atik’in adeta etrafında kenetlendi ve valilerine sahip çıkmanın ötesinde bir haksızlığa karşı dik durdular.

Kent olarak kenetlendiğimiz duyarlılığımızı gösterdiğim ikinci  konu Yeni Zelanda’daki katliamla ilgili oldu. Bu katliamda şehit düşen 49 Müslüman kardeşimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı. Çarşı, Hacı Abdülhakim Sancak Camiinde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazında gerçekten büyük bir kalabalık vardı ve Siirtliler adeta Cuma namazı kılınıyormuşçasına camiyi doldurmuşlardı.

Müftü Ahmet Altıok’un namaz öncesi dinimizin hoşgörü  ve barış dini olduğuna dair Kuranı Kerim’den ayetler ve Peygamber Efendimizin Hadisi Şeriflerinden örnekler verdiği vaaz büyük bir dikkat ve metanetle dinlendi. Ardından dualar eşliğinde gıyabi cenaze namazı için saf tutuldu.  Siirtliler binlerce kilometre ötede haksız yere can veren dindaşlarını unutmadılar. Sivil toplum örgütlerinin organize ettiği bu gıyabi cenaze namazı, böylesine kin, nefret ve şiddet içeren bir harekete karşılık verilecek en anlamlı hareketlerden biriydi.

Umarım, kent olarak, Siirtliler olarak her zaman gereken her konuda böylesine bir kenetlenme içerisinde oluruz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER