Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

YAZ KURAN KURSLARI

Her yıl bu mevsimde yani okulların kapanmasına yakın bir dönemde ele aldığım bir konu da uzun yaz tatiline girecek olan öğrencilerimizin bugünleri nasıl değerlendirecekleri konusudur.  Yarın, okullarımız tatil oluyor ve geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda çocuklarımızın bu uzun yaz tatilini değerlendirebilecekleri alanlar kısıtlı.

Temel olarak iki alternatif var. Biri yaz spor merkezleri ki, bu konuyu bir iki hafta önce ele almıştık. İl genelinde gerçekleştirilecek bu etkinlikten yararlanabilecek öğrenci sayısı sonuç itibariyle kontenjanla sınırlıdır. Nitekim, daha ilk günden itibaren yüzme ve futbol gibi daha çok rağbet gören branşlarda kontenjanlar dolmuştu bile.

İkinci alternatif, yaz Kuran Kursları ve bu kurslarda il genelinde düzenleniyor. Yaz spor merkezleri il merkezi ve ilçe merkezlerinde düzenlenirken, yaz Kuran Kursları cami ve mescidi bulunan köy ve mezralarda da düzenlenebiliyor ve bu nedenle kapsamları çok daha geniş.

İl Müftüsü Ahmet Altıok, yaptığı yazılı açıklamada bu yıl yaz Kuran Kurslarında 25 bin öğrenciye eğitim vermeyi planladıklarını belirtti. Bu rakam bence yetersiz. Ancak, bunu aşmanın yolu da Müftülükten çok bizlere, yani anne babalara düşüyor. Bizler çocuklarımızı bu kurslara gitmeleri için teşvik edecek, onların ellerinden tutup kayıtlarını yaptıracağız.

Çünkü burada yukarıda da belirttiğim gibi yaz spor merkezlerine oranla kontenjan oldukça geniş. Hemen her mahallede en az üç beş tane cami var. Yanlış hatırlamıyorsam yalnız il merkezinde  cami ve mescitlerin sayısı 130’u buluyor. Her camide de genelde iki tane din görevlisi görev yapmaktadır. Bunları ayrı-ayrı kurslar açıp daha çok çocuğa bu eğitimi verebilirler. Hatta her camide sabah öğle ve daha yetişkin öğrenciler için akşamları kurslar düzenlenebilir. Yeter ki bizlerden istek gelsin. Bunu sağlamakta bizlere düşüyor. Bizlerden talep gelmezse onların yapabilecekleri şeyler çok sınırlı kalır.

Çocuklarımızın geleceği için onların sokaklarda kendilerini bekleyen her türlü tehlikeden bertaraf olabilmeleri için biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Onların bu kurslara kayıtlarını sağlamalıyız. Hemen bugünden tezi yok bize en yakın caminin görevlilerine başvuralım. Bu konuda  kimsenin bir zorlukla, olumsuz bir tavırla karşılayacağını sanmıyorum ama ola ki böyle bir durumla karşılaşan olursa Müftülüğe başvursun.

Aksi halde yarın çok pişman olabileceğimiz durumlarla karşılaşabiliriz. Bu iki yere gidemeyen çocukların durumunu ise bir başka yazımızda ele alırız.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER