Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

YENİ PARTİLERDEN SÖZ EDİLİNCE…

Çok sayıda siyasi partinin bulunduğu ülkemizde zaman-zaman birilerinin yeni bir siyasi parti açma arzusu taşıdıklarından söz edilir ve bu duyumlara yönelik değerlendirmeler yapıldığı gözlemlenir. Son günlerde yine yeni bir siyasi parti kurma çalışmaları yapıldığı ve 31 Mart mahalli seçim sonuçlarına göre hareket edileceği söylentilerine yönelik haberleri gözden geçirirken aklıma ülkemizin mağduriyet yaşayan emeklileri geldi.

Emekli vatandaşlarımız sayısının yaklaşık 12,5 milyon olduğu belirtiliyor ve bunların 2,5 milyonunun insanca yaşam koşullarına sahip olduğunu düşünerekten geriye kalan 10 milyonunun bir araya gelip siyasi parti açmaları durumunda, girecekleri seçimlerde alacakları sonuçları düşünen oluyor mu hiç?.. Her zaman mağdur edilen emekliler birleşerek bir siyasi parti çatısı altında toplandıkları taktirde, yapılacak olan her seçimin favorisi olurlar ve bu güçlerini günümüze dek neden göremediklerine doğrusu bir anlam veremiyorum.

Siyasi Partiler Kanununun 5’inci maddesi; “Vatandaşlar siyasi parti kurma hakkına sahiptirler. Siyasi partiler, Anayasa ve kanunlar çerçevesinde, önceden izin almaksızın kurulurlar..” hükmünü içeriyor. Yani siyasi parti kurmada bir zorluk yoktur ve mağduriyet yaşayan emeklileri bir siyasi parti çatısı altında toplamaya yönelik girişimde bulunulursa, ilgi göreceğine başkaları gibi muhakkak gözüyle bakıyorum.

Kurulacak yeni bir siyasi partinin, daha önce siyasi partilerde koşturan simalardan oluşması, arzulanan beklentilerin gerçekleşmesine vesile olmaz sanırım. Siyaseti bir takım siyasetçinin tekelinde bırakmamak için yeni simaların siyasete atılmaları çok daha hayırlı olur. Bir araya getirilebildiklerinde güçlü bir oy potansiyeline sahip olan emekliler, uğradıkları mağduriyetlerin telafisine yönelik olarak kendilerini mağdur edenlerden şefaat dilemek mecburiyetinde kalmayacaklardır.

Evet, bazı zevatın yeni bir siyasi parti kurmak için 31 Mart mahalli seçim sonuçlarını beklediklerine dair haberleri okurken, aklıma bir kez daha mağdur edilen emekli vatandaşlarımız geldi. 12,5 milyon arasında ülke  sorunlarını ve halkın beklentilerini herkesten çok daha iyi bilen dehalar bulunduğu inancındayım.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER