Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

YEŞİL SİİRT’İ HAYAL EDERKEN

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, düzenlediği basın toplantısında belediye başkan kayyumu olarak yapmaya başladıkları ve planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Tabiri caizse eski düğünlerimizde Pazartesi günleri bayanlara olarak yönelik olarak gerçekleştirilen ve çeyizin teşhir edildiği “Hemle”yi yaptı.

Öncelikle hemen şunu belirteyim, yapılmaya başlanan veya yapılacağı açıklanan çalışmalar arasında  yapılamayacak projeler arasında gerçekleşmesi zor olan bir proje yok. Hepsi ihtiyaç ve olması gereken çalışmalar. Hatta birçoğunda geç bile kalınmış, daha önceki dönemlerde yapılması gerekirdi denilebilir.

Açıklanan projelerin konularına baktığımızda da çok yönlü olduklarını görüyoruz.. Çocuklara yönelik trafik eğitim parkı, yaşlılara ve engellilere yönelik parklar, bayanlara yönelik  yüzme kursları dahil  çok yönlü kurslar, toplumun geneline hizmet verecek kentsel dönüşüm, ilçe otogarı galerici toptancı ve kargocular için site, ağaçlandırma çalışmaları gibi.. Siirt’te yaşayan herkes bir şekilde bu çalışmalardan yararlanacak.

Bu çalışmalar arasında beni en çok heyecanlandıran proje ağaçlandırma projesi.. Başlayan bu proje kapsamında  sonbahar ve ilkbahar fidan dikim sezonlarında tam 500 bin adet fidan toprakla buluşturulacak.. Küçük bir rakam değil, merkez ilçe nüfusunun  140 bine yakın olduğunu düşündüğümüzde kişi başına 3’ten fazla fidan düşüyor.

Bu rakamı yine Hacıbektaşoğlu’nun verdiği bir veriye dayanarak yorumladığımızda bile müthiş bir fark ortaya çıkıyor.. Şu anda Siirt’te kişi başına düşen yeşil alan miktarının 5.72 metrekare olan yeşil alan miktarının bu yeni fidanların dikimi ile 6.72 metrekareye çıkacak.. Yani 12.500 yıllık kadim kent Siirt’te yeşil alan miktarı 6 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık %20 oranında arttırılmış olacak. Yeşil alan açısından Türkiye ortalamasının  9.5 c metrekare olduğunu belirten Vali Hacıbektaşoğlu, bu miktarı ilimizde 15 metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Tabii ki bu çalışmalarla ilimiz tıpkı asırlar öncesinde Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde belirttiği gibi yeşil örtü ile kaplanmaya çalışılırken hepimize de önemli bir görev düşüyor; o da dikimi gerçekleştirilen fidanları en az kendi bağımızdaki bahçemizdeki fidanlar kadar korumak.

Özetlemek gerekirse Milletvekili Osman Ören ve İl Başkanı Av.Ekrem Olğaç’ın da katıldıkları ve açıklanan projelere tam destek verdiklerini beyan ettikleri bu basın toplantısı geleceğin Siirt’i açısından umut verdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER