Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

YİNE TIP FAKÜLTESİ

Gelebilecek itirazları göz önünde bulundurarak, başlığa yine sözcüğünü ekledim. Evet yine tıp fakültesi. Çünkü bu konu gerçekten Siirt için çok önemli. Bir fabrika kadar  önemli. İlimizde kamu eliyle yapılmış en büyük ve en yararlı yatırımlardan birisi. Tıp fakülteleri kuruldukları illere çok yönlü katkılar sağlıyor.

O ilin sağlık turizmi açısından bir merkez olmasını sağlıyor. Her gün il dışından  tedavi amacıyla gelen yüzlerce kişinin ulaşımı, konaklaması, yemesi içmesi o ilin ekonomisine yapılan büyük bir katkıdır. Satın alacakları fıstık, bal, battaniye gibi ürünleri de hesaba katmak gerekiyor. Yine gelen bu çok sayıdaki insan nedeniyle kent yaşamı bir hareketlilik kazanıyor, kültürel etkileşim artıyor.

Orta ölçekli bir sanayi yatırımı kadar istihdam sağlıyor. Bu yönüyle de, ülkemizin ve ilimizin en büyük sorunlarından birisi olan istihdam sorunun çözümüne katkı sağlıyor. İleriki zamanlarda katma değeri ile birlikte tıp fakültesinin binin üstündeki aileye iş ve aş kapısı olabileceğini söylemek yanlış olmaz.

Tıp fakültesinin sağlayacağı daha birçok yarar vardır. Ancak, bütün bu yararlardan bir an önce yararlanabilmek için bize düşen bazı görevler vardır. Evet, devletimiz tıp fakültesinin ilimizde kurulmasına karar verdi. Bu karardan geri dönüşte yoktur. Ama, bizim bu fakültenin kuruluş çalışmalarına katkı vermememiz halinde iş uzun yıllara yayılabilir. İşi oluruna veya yalnızca devlet imkanlarına bırakırsak, tıp fakültemizin öğrenci alımı 4-5 yıl, hatta daha da  sonrasına sarkabilir.

Oysa rektör Prof. Dr. Murat Erman ve dekan Prof. Dr. Vefik Arıca’nın belirledikleri hedef 2019-2020 akademik yılıdır. Şimdiden kolları sıvamış durumdalar. Dekan Prof. Dr. Arıca’nın, İstanbul gibi merkezi bir yerden  gelmesi ve tıp dünyasından çok geniş bir çevresinin bulunması bizim için büyük bir avantajdır. Nitekim bu avantajı kullanacağımızı daha şimdiden 80 civarındaki öğretim üyesi ile prensip anlaşmasına varılmış olmasından anlaşılıyor. 80 öğretim üyesi yeni kurulacak olan değil, orta ölçekli bir tıp fakültesinin sahip olabileceği öğretim sayısıdır.

Özetle; tıp fakültemizde eğitim ve öğretime bir an önce başlanabilmesi için bizim Rektör Prof. Dr. Erman ve dekan Prof. Dr. Arıca’ya destek vermemiz gerekir. Bürokrasi destek verecek, siyasiler destek verecek, basın olumlu haberlerle onlara destek verecek  ve en önemlisi, burada en büyük sorun olan laboratuar, hastane ve fakülte binası gibi yapılar için ihtiyaç duyulan finansı sağlamada iş adamlarımız destek verecek. Vali Ali Fuat Atik’te bu ikiliye büyük destek verecek.

Toplumsal konularda duyarsızız, ilgisiziz, bari bu konuda olmayalım.Tıp Fakültesi konusunda hep birlikte ayağa kalkalım. El birliğiyle bir an önce faaliyete geçmesini sağlayalım.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER